0 - 5

MFF-vinst i Hällevik med 5-0

Startelvan:

Olsen
Tinnerholm, Johansson, Helander, Yotún
Eikrem, Adu, Lewiciki, Sana
Rosenberg, Berget

 

Malmö FF åkte upp till Hällevik med en förhoppning om att möta ett Mjällby med lågt försvarsspel för att hitta nya sätt att anfalla på.
Mjällby AIF valde att göra tvärtom och pressade väldigt högt upp i banan och under den inledanden kvarten var matchen en öppen historia.

Enock Kofi Adu var tillbaka i gammal form och var väldigt involverad i Malmö FF:s försvarsspel och snabba spelvändningar. Ghanesen jobbade över stora ytor och bröt tidigt av MAIF:s anfallsförsök och hittade snabbt MFF-spelare i rörelse.

I den femtonde minuten kunde Magnus Wolff Eikrem göra 0-1 efter att Yotún tagit sig hela vägen ner till kortlinjen innan han spelade in bollen centralt till Eikrem som snyggt sköt in ledningsmålet tätt intill Aspers stolpe.

Efter målet var det mer eller mindre MFF för hela slanten och i matchminut 32 gjorde Eikrem sitt andra mål för dagen. Norrmannen fick bollen ute till höger och spelade vidare längs kanten till Rosenberg som satte fart mot hörnflaggan samtidigt som Eikrem sprang in centralt i straffområdet. Rosenberg lyckades finta bort sin försvarare innan han passade i sidled till Berget som förlängde till Eikrem och 0-2 var ett faktum.

Mjällby AIF fortsatte att bjuda MFF på stora ytor och i den andra halvleken kunde Simon Kroon utöka MFF:s ledning efter att en MAIF-försvararet misslyckats med att rensa bollen ut från eget straffområde och istället passade fram till Kroon som sköt in 0-3.

Eikrem fortsatte att vara viktig i MFF:s anfallsspel och i matchminut 74 fick han bollen någon meter utanför straffområdet men istället för att ta skott frispelade han Pawel Cibicki till vänster i straffområdet som gjorde 0-4.

Agon Mehmeti avrunda tillställningen med att placera in 0-5 mellan Mattias Aspers ben efter att Simon Kroon frispelat anfallaren på djupet.

Detta var sista gången som Åge Hareide hade hela truppen tillgänglig för spel innan den Allsvenska premiären. I början av nästa vecka åker stora delar av truppen iväg på landslagsuppdrag vilket gör att MFF-tränaren har ett pussel att lägga inför träningsmatchen mot HJK den 31 mars.

- Vi för matchen på ett bra sätt och gör det vi ska. Vi skapar många målchanser idag och göra många mål, men trots detta tummar vi inte av på tempot utan fortsätter att köra på vilket var bra, säger Erik Johansson.

- I början var vi lite slappa men det blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Det är lite annorlunda när du ändrar till ett annat spelsystem som vi gjorde idag och då tar det lite tid att hitta rätt. Magnus är väldigt duktig och är bra på att hitta ytan mellan deras mittfält och backlinje så när vi hade en ytter som mötte och en som gick på djupet såg det bra ut, berättar Åge Hareide.