0 - 1

MFF lyckades inte komma upp i normal standard och det allsvenska genrepet mot AFC Eskilstuna slutade 0-1.

Den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna, med rutinerade tränaren Pelle Olsson vid rodret, gästade Swedbank Stadion för att möta MFF i den för hemmalaget sista träningsmatchen inför säsongsstarten.

Den första halvleken bjöd på avvaktande spel och få målchanser. Det hettade egentligen först till efter 31 minuter när Erdal Rakip glidtacklade AFC:s Emmanuel Frimpong. Viss förvirring uppstod när domaren först visade ut Rakip, men efter samtal med den assisterande domaren korrigerades domslutet till gult kort.

Efter domslutet brast MFF i koncentrationen och AFC skapade ett par kvalificerade målchanser. Det gav utdelning i den 45:e minuten när Mohamed Buya Turay sprang i djupled och sköt 1-0 till AFC med ett lobbavslut över Johan Wiland.I den andra halvleken sjönk gästerna ofta tillbaka med laget på egen planhalva och bevakade sin ledning. MFF hade svårt att luckra upp AFC:s defensiv och kom för dagen inte upp i normal nivå. Slutsiffrorna skrevs till 0-1.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Vi fick inte de svaren vi hade önskat idag. Motivation slår alltid klass, jag tror det börjar där. Sen kan man gå in på individuella spelare som inte tar chansen, men fotboll är ett lagspel. Så fort vi försöker få till en kombination ser vi att det slutar ganska snabbt för vi är inte tillräckligt påkopplade allihop.

Aron Mar Brynjarsson gjorde ett inhopp i den 81 minuten, och även Kevin Harletun fanns med på Malmö FF:s avbytarbänk. Båda saknas i statistiken till höger.