Ett kärt återseende

2015-07-18 12:13:00

Under fredagen blev det klart att Nikola Djurdjic ansluter till Malmö FF på ett sex månader långt lån. Den serbiska anfallaren hade ett framgångsrikt halvår i Helsingborgs IF 2012 där han bland annat spelade Europa League gruppspel och gjorde fyra mål på sex matcher. Nikola berättar att han är glad att vara tillbaka i Sverige och extra glad över att få jobba med sin gamla tränare, Åge Hareide, igen.

Efter sin succéhöst med Helsingborgs IF 2012 lämnade Nikola Djurdjic för spel i Bundesliga och klubben Greuther Fürth där han gjorde fem mål under sina första femton matcher. Trots att det gick bra för Djurdjic gick det knackigt för Greuther Fürth som trillade ur Bundesliga.

Därefter råkade anfallaren ut för en korsbandsskada och Nikola berättar att det tog ett år innan han kände sig 100 procent i form igen.

Inför säsongen 2014 fick Nikola Djurdjic återigen chansen att spela i Bundesliga när han blev värvad av FC Augsburg.

- Jag tyckte att det gick bra i början i FC Augsburg men efter vintern fick jag mindre speltid och då kände jag att det var dags för någonting nytt och när jag fick höra om MFF:s och Åge Hareides intresse så tyckte jag det lät intressant att få jobba med Åge igen, säger Nikola Djurdjic.

Hur mycket spelade Åge Hareide in i ditt beslut?
Mycket! Jag anser att jag spelade min bästa fotboll när jag hade honom som tränare och det känns som att Åge litar väldigt mycket på mig. Jag gillar sättet som han kommunicerar med sina spelare, hans sätt att spela anfallsfotboll och sen har jag hört mycket bra om Malmö FF och sen vet jag att det är en av Skandinaviens största klubbar, berättar anfallaren och fortsätter:

- Det ska bli väldigt roligt och intressant att spela med Malmö FF och jag hoppas på en liknande säsong som när jag var i Sverige sist.

Vad anser du att du utvecklat som fotbollsspelare under din tid i Tyskland?
Jag har fått mer erfarenhet under min tid i Tyskland där jag främst känner att jag blivit bättre rent taktiskt och att jag har blivit mer disciplinerad som fotbollsspelare. Det som MFF:s supportrar kan förvänta sig av mig är att jag är en krigare som hela tiden kämpar och spelar offensivt och aggressivt. Jag är den typen av spelare som ofta kommer till bra målchanser och jag hoppas kunna utnyttja de chanserna för att få publiken att le, berätar Djurdjic.

Åge Hareide tränade Djurdjic i Helsingborgs IF 2012 och det var en märkbart nöjd Hareide som välkomnade sin gamla spelare varmt välkommen till Malmö FF.

- Han var fantastisk när jag hade honom i HIF och som människa är han helt suverän. Han jobbar hårt varje träning och varje match och är lika mycket framspelare som målskytt, berättar Åge Hareide.

Vad var det som han gjorde så bra i HIF?
Han var hela tiden i rörelse och sprang in mellan backarna konstant och drev dem till vansinne. Han är en lagspelare som jobbar oerhört hårt så jag är väldigt glad att vi kunnat få hit honom.

- Jag har jobbat med det är ett tag nu men du blir väldigt glad när du får jobba med den typen av spelare som Nikola är. Han vill bara bli bättre hela tiden, avslutar Hareide.


Nikola Djurdjic kommer att ansluta till laget på onsdag.