Fotbolls- och idrottsakademier

Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademier har funnits sedan 2005. De erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan.

Satsningen på skolan har varit ett bärande inslag ända sedan starten. En majoritet av eleverna kommer inte att kunna försörja sig på sin idrott och måste ha en utbildning att falla tillbaka på. Upplägget har varit så framgångsrikt att skolresultaten i Malmö FF:s akademi är bland de allra bästa av de kommunala skolorna i Malmö.

I samarbete med Malmö Stad har verksamheten utvidgats till att omfatta andra idrotter än fotboll. Skolan på Stadion är numera öppen även för flickor och pojkar inom badminton, basket, fotboll, friidrott, handboll, innebandy, ishockey, squash och tennis som växer och utvecklas genom MFF:s akademikoncept.

Verksamheten finns inte längre bara på Stadion. Korsavadsskolan i Simrishamn, Ringsjöskolan i Höör, Hagalidskolan i Staffanstorp, Vårboskolan i Arlöv, Fjälkingeskolan i Kristianstad, Västerskolan i Hässleholm, Pilängskolan i Lomma, Rutsborgskolan i Bjärred och Linnéskolan i Malmö har fotbollsklasser i samarbete med Malmö FF och helt enligt vårt koncept. Vi arbetar intensivt med detta framgångsrika akademikoncept och ser oss gärna som delaktiga i ytterligare akademier i vår framtida verksamhet.

Nyheter
2017-11-21: Kallelse till uttagningar till Malmö Idrottsgrundskola och Linnéskolan

Malmö Idrottsgrundskola
Linnéskolan, Malmö 
Hagalidskolan, Staffanstorp  
Korsavadsskolan, Simrishamn
Ringsjöskolan, Höör
Vårboskolan, Arlöv
Fjälkingeskolan, Kristianstad
Pilängskolan, Lomma
Rutsborgskolan, Bjärred
Västerskolan, Hässleholm

Aktuell information om fotbollsakademierna i Lomma kommun kan du läsa här

Kontaktpersoner
Jan-Olov Kindvall: 0708-19 42 45, jan-olov.kindvall@mff.se
Per Ågren: 0733-20 64 60, per.agren@mff.se