1 - 0

Vinst efter sent mål i premiärmatchen.

Det var äntligen dags för fotboll igen när Malmö IP slog upp portarna på lördagsförmiddagen för matchen mellan Malmö FF och danska Fremad Amager. Det var MFF som öppnade starkast och förde matchen – dock utan att skapa några målchanser förrän efter drygt 35 minuters spel. Då snappade Sören Rieks upp bollen och friställde Alexander Jeremejeff, som tyvärr fick se sitt skott blockeras.

Den första halvleken var en generellt ringrostig tillställning, med några undantag. Nyförvärvet Fouad Bachirou trivdes riktigt bra på MFF:s mittfält. Och Andreas Vindheim bjöd på många löpmeter som låg bakom mycket av det som MFF skapade framåt.

Till den andra halvleken byttes hela elvan ut och Hugo Andersson, Laorent Shabani och Felix Konstandeliasz fick göra A-lagsdebut. De unga spelarna tog för sig och bidrog till en lite mer fartfylld halvlek. Chansmässigt var det däremot fortsatt torrt. En nickskarv från Teddy Bergqvist som gick strax utanför målramen var det hetaste som skapades innan den 19-årige anfallaren revanscherade sig och gjorde MFF:s första mål för året.

Det var i den 83:e minuten som ett inlägg från Eric Larsson skarvades vidare av Carlos Strandberg till Bergqvist som avslutade fint i mål. 1–0 blev slutresultatet i en match där insatsen efter förutsättningarna definitivt får ses som godkänd.

Magnus Pehrsson efter matchen
– Det påminde ganska mycket om hur det såg ut 2017. I första halvlek var vi stabila men hade svårt att skapa klara lägen. I andra halvlek visade det sig att vi hade tröttat ut motståndaren och då blev vi väldigt dominanta. Spelarna i andra halvlek ska ha cred för att de höll upp tempot. Klart att det hackar en del men vi ska inte vara på topp nu. Det var klart godkänt sett till vad man kan begära nu.