Välkommen tillbaka till MFF, Rasmus Bengtsson

2015-03-25 16:18:00

Rasmus Bengtsson återvänder till sin moderklubb. Malmö FF har skrivit kontrakt till och med 2019 med den 28-årige mittbacken.

Rasmus Bengtsson började i MFF redan i fotbollsskolan och spelade i samtliga ungdomslag hela vägen upp till U21. Som 20-åring gick han till Trelleborgs FF där han efter något år etablerade sig som allsvensk spelare av hög klass och tilldrog sig intresse från utlandet. Det blev ett år i Hertha Berlin innan han sommaren 2010 gick till holländska FC Twente. I Holland har han de senaste åren varit en av de tongivande spelarna och har dessutom varit lagkapten i klubben.

De närmaste dagarna kommer Rasmus Bengtsson att ordna en del praktiska detaljer avseende flytten från Holland till Malmö. Han ansluter till Malmö FF i början av nästa vecka.

Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Malmö som är min stad och till MFF som är min klubb. Jag spelade i MFF från jag var fem år fram tills dess att jag gick till TFF så jag är mer eller mindre uppvuxen på Stadionområdet, berättar Rasmus Bengtsson och fortsätter:

- Självklart är det positivt att komma hem och ha familj och vänner ännu närmre, men det viktigaste för mig är att jag får spela i Malmö FF igen. Det fanns andra klubbar som var intresserade av mig, men det växte fram mer och mer att jag ville komma hem och spela i MFF. Det är något som jag aldrig riktigt fått göra på seniornivå.

Rasmus Bengtsson blir Malmö FF:s sjätte nyförvärv 2015 och Daniel Andersson, Sportchef, känner sig extra nöjd över att det är en gammal MFF:are som vänder hem.

Vi är mycket glada över att få tillbaka en gammal MFF:are med spetskvaliteter och med flera år kvar på hög nivå. Rasmus Bengtsson är en huvudstark och spelskicklig mittback med stor erfarenhet som blir ett värdefullt tillskott till laget, berättar Daniel Andersson.

Den 28-årige mittbacken kommer bli en av lagets äldsta spelare och han hoppas kunna bidra med ledaregenskaper.

Jag har varit lagkapten i Twente och tagit en stor roll och jag hoppas kunna bygga vidare på det i Malmö FF och bidra med så mycket som möjligt. Både på plan, men även utanför, säger Rasmus Bengtsson.

Hur mycket har du sett MFF de senaste åren?
- Jag kan laget ganska bra. Jag har följt MFF och Allsvenskan så gott jag kunnat och jag vet att MFF är ett bra lag med väldigt duktiga spelare. Det ska bli intressant att slå sig in i laget och gå mot nya framgångar.

- Jag har även familjemedlemmar som har årskort på sjungade sitt så jag har fått uppdateringar om att stämningen hemma på Stadion har varit väldigt bra de senaste åren. Sist jag såg en match på plats var förra sommaren, tyvärr var det mot Häcken och den matchen förlorade MFF.

Hur ser du på Filip Helander och Erik Johansson?
- Två duktiga spelare. Jag har aldrig spelat med dem men jag ser att de har kvalitéer. Många tror säkert att bara för att man kommer hem så är man kung, men så är det inte. Jag måste prestera bra för att förtjäna att spela.

Var sommarens Champions League-kval viktigt för dig när du valde MFF?
- Att få spela i MFF-tröjan igen var prio nummer ett för mig. Det är en bonus att ha chansen att få spela i Champions League, men det var inte det som tog mig hem, avslutar Rasmus Bengtsson.