Andersson: “Det är en fantastisk känsla att vara klar för MFF”

2015-07-27 11:46:00

Idag blev Fredrik Andersson klar för Malmö FF – en lång och reflexsnabb målvakt som närmast kommer från Örgryte IS.

– Det är ofattbart och jag tror knappt att det är sant, det är en fantastisk känsla att vara klar för MFF, säger Fredrik Andersson.

Han kommer närmast från division ett-spel i Örgryte IS, en klubb som han har representerat i fyra och ett halvt år.

– Förra året gick det bra och i år har det gått ännu bättre. Jag har bara varit förstemålvakt i ett och ett halvt år, så det har gått väldigt snabbt. Men jag känner att utvecklingen går framåt och att jag utvecklas för varje dag och varje vecka som går, säger Fredrik och fortsätter:

– Och jag tror att det kommer bli ännu bättre hos MFF, för nu kommer jag enbart att kunna fokusera på fotboll. Tidigare har det varit jobb och träningar på sena eftermiddagar, så det här tror jag kommer att bli ett jättelyft.

Vad har du för förväntningar?

– Det är såklart att fortsätta utvecklas som målvakt och konkurrera och pusha Johan Wiland. Det är en fantastisk sporre att få lära av honom och se hur han jobbar, och sen är det bara att försöka ta rygg på honom.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

– Jag är ganska lugn, försöker inge trygghet till backlinjen och mina utespelare. Sedan är jag ganska positionssäker, reflexsnabb och försöker alltid sätta igång spelet snabbt.

Avtalet gäller till och med 2016 med option på ytterligare ett år, och Fredrik kommer att få tröja nummer 29.

Press är fria att använda vår bilder på Fredrik Andersson om "MFF.se" uppges som källa.

Högupplöst bild 1.
Högupplöst bild 2.