Inför Malmö FF – DC United

2018-02-07 20:14:00

Lägret i Florida avslutas under torsdagen med träningsmatch mot MLS-laget DC United. Truppen har under veckan slipat på detaljer för att göra en ännu bättre match än senast mot New England Revolution.

Den matchen slutade med MFF-seger efter att Carlos Strandberg gjort enda målet. Men när Magnus Pehrsson och tränarstaben analyserat matchen har ett antal olika punkter dykt upp.

– Vi utnyttjade inte omställningslägen tillräckligt bra. Igår jobbade vi med två-mot-en och tre-mot-två situationer i fart. Men det går inte att förvänta sig för mycket av en träning. När de får instruktioner om hur vi som lag ska tänka så blir det en tankeprocess. Annars har vi också lagt tid på hur vi spelar oss ur hög press.

I matchen mot New England Revolution gjordes det flera byten både i paus och med en halvtimme kvar att spela. Vid mötet med DC United kan det bli lite annorlunda, berättar Magnus Pehrsson.

– Min bild är att vi ska spela ytterligare längre tid med fler spelare. Det är fortfarande några spelare i startelvan som inte spelat nittio minuter. Om det går så hade det varit bra inför att tävlingsmatcherna i Svenska cupen snart sätter igång.

– Ett planerat byte att Behrang Safari spelar i andra. Vi får också se hur Markus Rosenberg känner sig, han har haft lite känning i ryggen. Men vi vill få så många minuter med kvalitet som möjligt med honom. Vi får se imorgon helt enkelt.

Malmö FF – DC United
Torsdag 8 februari 20:30 (14:30 lokal tid)
IMG Academy Soccer Field
Fritt inträde

Streama matchen live här: https://www.youtube.com/watch?v=rcWC2tc3t1c

 

MFF-truppen i Florida

Johan Dahlin

Fredrik Andersson

Mathias Nilsson

Eric Larsson

Egzon Binaku

Behrang Safari

Sören Rieks

Oscar Lewicki

Fouad Bachirou

Arnór Ingvi Traustason (på väg tillbaka från skada men ej matchredo)

Markus Rosenberg

Carlos Strandberg

Alexander Jeremejeff

Rasmus Bengtsson

Bonke Innocent

Lasse Nielsen

Andreas Vindheim

Franz Brorsson

Mattias Svanberg

Pavle Vagic (saknas på grund av stukning i knäet)

Samuel Adrian

Laorent Shabani

Felix Konstandeliasz

Hugo Andersson