Inför Drita FC – MFF

2018-07-09 19:48:00

På tisdagskvällen inleder Malmö FF kvalspelet till Champions League på bortaplan mot mästarna från Kosovo, Drita FC.

Drita FC – Malmö FF
Tisdag 10 juli 20:45
Olympic Stadium Adem Jashari, Mitrovica, Kosovo
Supporterinformation

Efter att ha genomfört ett träningspass hemma på Stadion reste MFF till Kosovo under måndagseftermiddagen. Segern i den allsvenska omstarten mot IK Sirius med 4-0 har gett stärkt självförtroende och en god känsla inför uppgiften som väntar.

– Vi har haft tre bra veckor tillsammans. Vi kommer från en bra prestation i lördags och nu är vi redo för nästa uppgift. Resan har gått smidigt, hotellet är jättebra och maten fantastisk. Allihop ser fram emot matchen imorgon, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Han får medhåll av lagkapten Markus Rosenberg.

– Vi har en bra känsla. Det har vi haft under hela uppehållet. Vi har blivit starkare och starkare. Sirius var den första matchen där något stod på spel och då gick vi ut och vann med 4-0. Klart vi har stor respekt för vad som komma skall men vi är också fulla av självförtroende, säger han.Omkring 10 000 åskådare väntas se morgondagens möte på plats i Mitrovica. Uwe Rösler har klart för sig vilken matchbild han tror väntar.

– Det blir tufft. Fysiskt och anspänt. Vi ska dra nytta av vår erfarenhet och arbeta för att få ett bra resultat. Det är viktigt att vi fokuserar på vårt eget spel. Vi kommer förberedda med en plan och ska fortsätta där vi slutade i lördags. Men det kommer att bli tufft. Vi behöver vara på toppen av vår förmåga.

MFF tar med sig en 20-mannatrupp. Egzon Binaku är tillbaka från skada, i övrigt är truppen likadan som mot IK Sirius.

Truppen
2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Ingvi Traustason
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
11 Alexander Jeremejeff
17 Rasmus Bengtsson
20 Bonke Innocent
22 Isak Ssewankambo
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
29 Fredrik Andersson
31 Franz Brorsson
34 Pavle Vagic
35 Samuel Adrian