Skolverksamhet

Vi på Malmö FF är djupt engagerade i skolverksamhet – i egen regi och i samarbete med andra. Oavsett form är målet med vårt åtagande detsamma: Att ge morgondagens fotbollsstjärnor möjlighet att kombinera en högklassig teoretisk utbildning med bästa möjliga förutsättningar att utvecklas i sin idrott.

Fotbollsgymnasiet

Fotbollsgymnasiet är en del av Malmö Idrottsgymnasium som organiseras av Malmö Stad, Malmö Borgarskola, Malmö Latinskola och Skåneidrotten. Här får över 600 elever inom en rad olika idrotter optimala möjligheter att lyckas i såväl idrott som studier. Från hösten 2009 samlas alla elever i nya fräscha undervisningslokaler och med gym, idrottshallar och fotbollsplaner på nära håll.

Malmö Fotbollsgymnasium på Malmö Borgarskola har funnits sedan 1992, och har samlat på sig massor av erfarenhet på vägen. Här finns en fotbollsklass i varje årskurs, dit elever från hela Skåne kan söka. Bland Fotbollsgymnasiets avgångselever märks Zlatan Ibrahimovic och Markus Rosenberg. I ledarstaben finns solid MFF-närvaro i form av Anders Palmér och flera andra MFF-tränare.

Läs mer på Malmö Idrottsgymnasiums hemsida

Fotbollsakademin

Malmö FF:s Fotbollsakademi är en ny sorts fotbollsskola – ett profilprogram för högstadiet som tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. Grundtanken är att ge talangfulla ungdomar ökade möjligheter att klara skolan och samtidigt satsa på sin idrott. Varje år väljs de mest lovande 13-åringarna i Malmö-området ut till akademien där de får daglig specialiserad fotbollsträning som en del av skolan.

Fotbollsakademien drivs i samarbete mellan Malmö FF och Lorensborgsskolan. Hösten 2009 flyttade Fotbollsakademien in i nya lokaler i Stadion med tillgång till nybyggda undervisningslokaler, fantastiska träningsmöjligheter och massor av fotbollsatmosfär.

Läs mer om Fotbollsakademin

Fotbollsskolan

Sedan starten 1970 är Malmö FF:s fotbollskola själva grunden för vår ungdomsverksamhet. I fotbollskolan får de yngsta barnen lära känna världens roligaste leksak: bollen. Målsättningen med fotbollskolan är att skapa ett bestående intresse för fotboll bland Malmös barn och föräldrar. I fotbollskolan har genom åren tusen och åter tusen barn fått sin första kontakt med fotbollen, föreningslivet och Malmö FF.

Alla är välkomna till Malmö FF:s fotbollskola, som tar emot cirka 400 barn i de lägsta åldrarna, 5-8 år. Barnen träffas två gånger i veckan i små grupper. Alla får tid och uppmärksamhet, glädjen och leken är i centrum. Det viktiga är inte att spela fotboll utan att bli vän med bollen – och med varandra.

Kontaktperson

Tome Kackarovski
0708-68 04 59
tome.kackarovski@mff.se