Fotbollsakademin


Malmö FF:s Fotbollsakademi på Stadion är ett nytänkande när det gäller fotbollsskola som tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. De mest talangfulla 13-åringarna i Malmö med omnejd väljs ut och erbjuds en plats i Fotbollsakademin, ett profilprogram för högstadiet som Malmö FF genomför i samarbete med Malmö stad genom Stadsdel Hyllie. 

Grundtanken är att ge talangfulla ungdomar ökade möjligheter att klara skolan och samtidigt satsa på sin idrott. Fotbollsakademins elever får dagligen specialiserad fotbollsträning som en del av skolan. Samtidigt används fotbollen som ett pedagogiskt hjälpmedel i den ordinarie undervisningen. Det faktum att de ansvariga Mats Engqvist och Richard Ohlqvist båda är såväl fotbollsinstruktörer som pedagoger bidrar ytterligare till att knyta ihop skola och idrott i Malmö FF:s Fotbollsakademi.

Fotbollsakademin har ett mål: alla elever ska klara intagningen till gymnasiets nationella program.

Kontakt, information och frågor

Per Ågren - Sportchef ungdom
073-320 64 60
per.agren@mff.se

Richard Ohlqvist, Platschef Fotbollsakademin
0708-30 22 91
richard.ohlqvist@malmo.se

Anmälan och provspel

Torsdag den 25 oktober kommer det att hållas en informationsträff för intresserade föräldrar och barn (i årskurs 6 eller födda 2006).

Informationsträffen äger rum i Stadions mediacenter (ingång 27) kl 18:00-20:00. Ingen föranmälan krävs.

Här finner du mer info om anmälan till Malmö Idrottsgrundskola.

Provspel för Malmö Idrottsgrundskola

Omgång 1: 19, 22 och 23 november 12:30-15:00 (vid högt söktryck sker provspel också 26 nov).
Omgång 2 (för de som går vidare): 19 december.

Fotbollsakademier runt om i Skåne

För information om akademierna i Staffanstorp, Limhamn, Bjärred, Lomma, Arlöv, Höör, Kristianstad, Hässleholm och Simrishamn klicka här.