Lyngby BK – MFF 1-5

Publicerad 25 januari 2019 i Nyheter

Seger med klara 5-1 mot Lyngby BK i årets andra träningsmatch.

Kyligt väder mötte MFF-spelarna i Danmark när de anlände till träningsmatchen mot Lyngby BK. Trots kylan startade MFF matchen piggt och Guillermo Molins kunde göra 1-0 på straff redan efter tre minuter efter att Arnór Traustason blivit fälld i straffområdet. ”Gische” gjorde sitt och MFF:s andra mål en kvart senare när han kyligt lyfte in 2-0.

Molins var fortsatt i händelsernas centrum och fick syna det röda kortet efter en duell med en Lyngbyförsvarare. Eftersom det var en träningsmatch fick MFF tillåtelse att ersätta Molins med Laorent Shabani.

Matchen spelades 3×35 och strax innan startelvan byttes ut ökade Marcus Antonsson på till 3-0 med ett bra placerat vänsterskott. Antonssons ersättare, Carlos Strandberg, gjorde 10 minuter senare 4-0 innan MFF roterade laget och satte in en ny elva från bänken.

Hemmalaget kunde reducera efter en hörna när matchen led mot sitt slut men strax därefter kunde Sören Rieks fastställa slutresultatet 5-1 efter bra förarbete av Adi Nalic.

Uwe Rösler efter matchen:

– Dagens match var ett steg i rätt riktning. Vi såg fräscha ut, vilket jag räknade med att vi skulle göra. Överlag var jag väldigt nöjd med vad jag såg idag. Vårt beslutsfattande var mycket bättre idag än förra matchen, och vår höga press funkade bra.

– Vi är nöjda med de två första träningsveckorna och vi avslutade det med en väl genomförd match idag.

Malmö FF: Molins (3’), (17’), Antonsson (50’), Strandberg (60’), Rieks (100’)