Malmö FF – BK Häcken 1–2

Publicerad 05 november 2017 i Matches

Förlust trots mängder av chanser i årets sista match.

Läktarna var fulla och stämningen hög. Men säsongsavslutningen hade kanske förtjänat bättre väder. Planen var tung av regn och efter tio minuter var Mattias Svanberg, som blev nedriven ett par gånger, redan helt täckt av lera. Första stora chansen i regnet var MFF:s när Alexander Jeremejeff prickade ribban kvarten in.

Trots sedvanligt övertag i både bollinnehav och avslut var det gästerna som tog ledningen efter en halvtimmes spel när Ojala nådde högst på en hörna. Kort därpå var en friställd Rosenberg en hårsmån från att kvittera men BK Häckens målvakt kom ut och blockerade i sista stund.

Fredrik Andersson i MFF-målet fick också chansen att visa upp sig när Yasin sprang sig fri på en snabb omställning och hade lång tid på sig att fundera ut ett lämpligt avslut. En blixtsnabb enhandsräddning från Andersson förhindrade 0–2. Halvleken avslutades med ytterligare ett fint Jeremejeff-avslut som dessvärre gick rätt på målvakten.

Efter paus sänktes snittåldern i MFF-uppställningen ytterligare när Samuel Adrian byttes in mot Erdal Rakip som fått en smäll på armen. Matchbilden såg likadan ut som den första halvleken, om än något mer uppskruvad. MFF producerade chanser på löpande band och Abrahamsson i Häcken-målet storspelade.

Ännu en gång, likt första halvleken, gjorde BK Häcken mål när inte så mycket tydde på det. Faltsetas fick för lite uppmärksamhet på sig när han kom i bra skottläge strax utanför straffområdet och pricksköt in 0–2. När MFF:s mål väl kom var det dock något alldeles extra. Jo Inge Berget mötte ett inlägg med en bicycleta och fick perfekt träff.

Ett fint avslut på säsongen 2017 – även om slutresultatet givetvis var en stor besvikelse.

Malmö FF: Berget (84’)
BK Häcken: Ojala (32’), Faltsetas (’72)

Malmö FF: Bengtsson (80’) Vagic (90+2’)
BK Häcken: Paulinho (80’)