Seger i hemmapremiären

Publicerad 16 april 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF tog en komfortabel seger i hemmapremiären när laget besegrade Örgryte IS med 7–1.

Sarah Mellouk firar efter att hon gjort 3–0.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Malmö Stadion.

1′ MÅL! Matchen är inte ens en minut gammal när MFF tar ledningen genom Madeleine Hejde. Högerbacken placerar kyligt in bollen med vänsterfoten.

5′ MÅL!  Madeleine Hejde gör sitt andra mål i matchen när hon nickar in bollen från nära håll efter ett inlägg av Erica Persson Welin.

11′ MÅL! Sarah Mellouk gör sitt första mål i den himmelsblå tröjan när hon stöter in bollen efter fint inlägg av Madeleine Hejde.

21′ MÅL! Kapten Amanda Kander utökar ledningen till 4-0 när hon nickar in bollen på hörna.

24′ Madeleine Hejde blir varnad efter en tackling vid mittcirkeln.

39′ Linnea Svensson täcker skott och förhindrar bollen från att nå Malmömålet.

41′ MÅL! Petronella Winblad gör Malmös femte mål när hon trycker in bollen från nära håll.

51′ MÅL! Rebecka Holm placerar in bollen med en bredsida utanför straffområdet.

71′ MÅL! Melina Skarström placerar in bollen med en bredsida efter ett inspel från högerkanten.

74′ Örgryte IS reducerar efter ett välplacerat distansskott av Emma Berthold.

92′ Domaren blåser av matchen. Malmö FF vinner med 7-1.

maxim Khalil efter matchen

– Såklart skönt med tre poäng och dessutom en väldigt fin prestation. Det blir lite avslaget i slutet men det är inte så konstigt när vi går in med 5–0 i halvtid.

– Det är snöpligt att vi släpper in ett mål. Men det sköna och roliga var att vi verkligen visade vår identitet. Det anfallsspelet vi har sett under försäsongen, men som vi kanske inte riktigt fick se mot Göteborg, var tillbaka igen. Sättet vi löser speluppbyggnaden på och sättet vi slår ut sista linjen, kunde inte hoppats på något bättre, jättekul att se.

mål

Malmö FF: Hejde (1, 5), Mellouk (11) Kander (21), Winblad (41) Holm (51) Skarström (71)
Örgryte IS: Berthold (74)