Publicerad 07 maj 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF tog säsongens sjunde raka seger efter att ha besegrat AIK med 3–1.

Anders Christiansen firar 3–1-målet.

Nyckelhändelser

1′ Domare Glenn Nyberg blåser igång matchen!

8′ Omar Faraj fälls i straffområdet och AIK tilldelas en straffspark. Faraj tar själv hand om straffen och förvaltar den. 1–0 till AIK.

10′ MÅL! Malmö sätter igång snabbt efter en frispark och Ceesay driver upp bollen på AIK:s planhalva. Högerbacken hittar sedermera Stefano Vecchia som kyligt skickar in 1–1.

15′ MÅL! Sebastian Nanasi ger oss ledningen när prickar in 2–1 på volley efter ett inlägg från Busanello.

25′ Anders Christiansen med en kanonträff i ribban.

40′ MÅL! Christiansen med en läcker vändning förbi sin försvarare, kort därefter trycker han in 3–1.

55′ Malmö FF med flera bra lägen i de inledande minuterna av den andra halvleken.

78′ Sebastian Nanasi med en träff i stolpen!

90′ Jätteläge för Malmö FF. Kristoffer Nordfeldt står för en bra räddning när han lyckas styra bort Sören Rieks avslut från nära håll.

90+5′ SLUT! Malmö FF vinner mot AIK efter att utan bekymmer ha spelat av den andra halvleken.

Henrik Rydström efter matchen

Om matchen:
– Jag är ju såklart väldigt nöjd med vad vi presterar här i tredje matchen på en vecka. Man ska ha med sig att vi spelade för tre dagar sedan, så vi har haft en resa och endast två vilodagar. Jag tyckte väl att vi såg det i andra halvlek: att vi inte var trötta kanske men mer bevakande istället för att gå för något annat. Nu har vi haft förmånen att vi har haft ledningen i halvlek de senaste matcherna. Sen har vi medvetet/omedvetet valt att vara lite mer bevakande med bollen, inte gå på de här attackerna för att göra ytterligare mål om det inte är uppenbara lägen och jag tycker återigen att vi visar bra beslutsfattande.

– Det finns väl någon period i andra halvlek då vi inte är tillräckligt bra med bollen där AIK kan spela sig till inläggslägen, men jag tycker vi försvarar oss bra. Förutom straffen så gör vi återigen en bra försvarsinsats – jag är väldigt nöjd med hur spelarna reagerar på att vara i underläge, det är inte något vi är vana vid.