Seger i den allsvenska återstarten

Publicerad 01 juli 2023 i Herr,Nyheter

I regnet på Eleda Stadion besegrade vi IK Sirius med 3–0. Isaac Kiese Thelin blev tvåmålsskytt och Adrian Skogmar och Elison Makolli fick göra sina första allsvenska minuter.

Nyckelhändelser

1′ Huvuddomare Victor Wolf blåser igång matchen på Eleda Stadion.

5′ MÅL! Sebastian Nanasi slår en öppnande boll till Busanello som med ett hårt inlägg längs med marken hittar Isaac Kiese Thelin som enkelt kan peta in 1–0.

14′ Sebastian Nanasi och Isaac Kiese Thelin kombinerar sig skickligt förbi Sirius försvar. Den förstnämnde kommer till ett bra läge och testar avslut, men täckande försvarare hinner styra undan avslutet.

19′ Moustafa Zeidan hittar Sebastian Nanasi i en fin yta i motståndarens straffområde. Nanasi avslutar på ett tillslag men Jakob Tånnander i Siriusmålet räddar.

24′ Sirius hotar på ett inlägg från vänsterkanten. Tareq Matthews i Sirius är först på bollen med en volley, avslutet går högt över Johan Dahlin.

27′ Sirius får ett mål bortdömt för offside.

32′ Isaac Kiese Thelin får ett mål bortdömt för offside.

48′ MÅL! Zeidan hittar en fri Isaac Kiese Thelin i straffområdet. Anfallaren rivs sedan ner och domaren blåser straff. Kiese Thelin tar själv hand om straffen och förvaltar den. I samband med straffsituationen tilldelas Patrick Nwadike sin andra varning och blir utvisad.

50′ Oscar Lewicki kommer ensam med målvakten efter ett kombinationsspel, mittfältaren ser sedan ut att bli kapad bakifrån men domaren väljer att fria.

55′ MÅL! Sebastian Nanasi skruvar in vårt tredje mål hårt och lågt i bortre hörnet. Otagbart för målvakten.

75′ Matchen går ner lite i tempo efter att vi gjort 3–0. Vi förflyttar relativt ostört bollen inom laget och kan ha lite längre anfall.

85′ Isaac Kiese Thelin avlossar ett skott från straffpunkten efter en pass från Patriot Sejdiu. Skottet smiter strax utanför.

90′ SLUT! Vi vinner med 3–0 mot IK Sirius hemma på Eleda Stadion.

Henrik Rydström efter matchen

Matchsummering:
– Vi visste att vi skulle utsättas för kontringsspelet, och att det också är ett lag som vill förflytta bollen i perioder, det vill säga inte bara skicka iväg den. Nu kanske vi tvingade dem till i vissa sekvenser, men det kräver ju ett jobb från vår sida. Jag är jäkligt nöjd med attityden i återerövringen och hur vi sliter där ute med trots att de är en man mindre. Lasse och Niklas får kontringar emot sig och hanterar det bra.

– Jag är inte jättenöjd med hur vi agerar efter vårt 1–1 mål. Har vi lite otur så glider Jocke Persson igenom, det är en följd av att vi spelar lite slarvigt, man hoppas att kompisen ska ta den istället för att man själv tar den, men det är inte en hel halvlek utan det är ibland. Men på det stora hela gör vi det tillräckligt bra och det finns sekvenser jag är väldigt nöjd med -både hur vi försvar och hur vi har bollen. Vi dödar ju matchen med 3–0-målet men om det är något man ska anmärka på är att det blir lite för lekfullt i vissa sekvenser.