Östersunds FK – MFF 2–2

Publicerad 20 september 2017 i Matches

En händelserik och välspelad match på Jämtkraft Arena slutade med delad pott.

MFF inledde piggt och skapade en målchans redan i den första minuten när Erdal Rakip arbetade fram bollen till Carlos Strandberg vars chippavslut dock hamnade över målramen. Därefter tog hemmalaget över taktpinnen och skapade flera farliga lägen under de första tjugo minuterna. I den 22:a minuten vaskade man fram matchens hetaste målchans när Ghoddos hittade Hopcutt med ett inlägg, men engelsmannen nickade i stolpen.

I den 24:e minuten skapade MFF:s anfallsduo en fin kombination. Alexander Jeremejeff slog en kylig pass i djupled till Strandberg som avslutade med vänstern, men skottet hamnade i burgaveln. Minuten senare kom ledningsmålet och precis som i hemmamatchen mot Östersunds FK var det Erdal Rakip som hamnade i målprotokollet. Strandberg drev upp bollen längs kanten och hittade in till Jeremejeff, som efter en vacker snurrfint satte Rakip i öppet läge framför mål. 21-åringen gjorde inget misstag och skickade in sitt sjunde mål för säsongen.

I den 29:e minuten var det nära utdelning igen när Kingsley Sarfo fick ett bra skottläge i straffområdet. Bollen blockades och i nästa läge var det Jeremejeffs tur att skjuta. Anfallaren försökte böja in bollen i bortre hörnet, men avslutet gick över.

Efter målet fick MFF bättre kontroll och släppte inte till några större målchanser innan halvtidsvilan, utan gick till paus i ledning 1-0.

Det skulle bara dröja fyra minuter av den andra halvleken innan Östersunds FK kvitterade. Domaren blåste straff för en misstänkt hands på Lasse Nielsen och Brwa Nouri utjämnade från elva meter.

MFF skulle dock resa sig efter den tidiga kallduschen. I den 66:e minuten bröt Oscar Lewicki bollen utanför straffområdet, avancerade ett par meter och tryckte in 2-1 från distans. Flera fina aktioner i rad av innermittfältaren som i slutändan resulterade i hans andra mål för säsongen.

Matchens sista minuter blev dramatiska. Med 90 minuter på matchuret kvitterade Ken Sema med en fin frispark. Därefter hade hemmalaget bud på ett segermål när Jamie Hopcutt gick omkull i straffområdet. Han tog hand om straffen själv, men slog den inte bättre utan att Johan Dahlin kunde rädda.

Efter straffräddningen uppstod bråk och hemmalagets Alhadji Gero visades ut. Kort därefter blåste domare Stefan Johannesson av matchen. 2-2 och en poäng med hem till Skåne vilket nog, med tanke på omständigheterna, får betecknas som godtagbart.

Magnus Pehrsson efter matchen:

– Jag tycker det spelas en väldigt bra och intressant fotbollsmatch idag. Vi hade flexibilitet som nyckelord inför matchen och det måste man ha mot Östersund. Vi gör en väldigt bra arbetsinsats och laget svarar väldigt bra på de förändringar vi gör under matchens gång. När vi kommer på efterkälken reser vi oss och kommer tillbaka och gör 2-1-målet.

– Men vi blir lite baktunga på slutet och lyckas inte få till den sista korrigeringen i försvaret. När fotboll är så här i Sverige men denna intensiteten och uppfinningsrikedomen hos spelarna så är det väldigt bra. På ett sätt är man besviken för att vi inte vinner men vi är nöjda med poängen utifrån matchen och inte minst straffräddningen.

Östersunds FK: Nouri (49’), Sema (90’)
Malmö FF: Rakip (25’), Lewicki (66’)

Östersunds FK: Aiesh (36’), Nouri (55’)
Malmö FF: Lewicki (57’), Sarfo (67’), Bengtsson (95’)