Så lockas storklubbarna till Malmö Trophy

Publicerad 05 juni 2024 i Biljett,Nyheter,Ungdom

När Malmö Trophy drar igång på fredag ska MFF:s 15-åringar ska tampas med motståndare från storklubbar som Real Madrid, Arsenal och Lyon. ”Det känns fantastiskt att kunna bjuda på det här”, säger Per Ågren. 

Per Ågren, sportchef i MFF Ungdom och turneringsledare för Malmö Trophy, har tillsammans med sina kolleger jobbat hårt för att locka till sig ett starkt startfält.

Malmö Trophy är tillbaka. Efter förra årets succé har MFF kunnat locka till sig klubbar som är i den yttersta eliten bland världens akademier.

– Våra killar och tjejer och tränare är väldigt entusiastiska och ser fram emot att mäta sig med ett sånt toppmotstånd. Det är en otrolig inspiration för dem, säger Per Ågren, sportchef i MFF Ungdom.

Han är spänd på att se hur bra de här lagen är.

– Sen ska det också bli kul att se olika spelstilar. Vi har en brasiliansk akademi (Legiao FC) som är med, det kittlar lite extra. Jamaicas landslag kommer hit och de har kanske också en annorlunda spelstil.

Det krävs hårt jobb att få ihop ett så namnkunnigt startfält. Malmö Trophy arrangeras tillsammans med organisationen We Love Football som har stor erfarenhet av att hålla i turneringar i Norden.

– Vi slår ihop våra kloka huvuden och använder de kontakter som finns i olika nätverk och på det sättet försöker vi nå de allra bästa och höra om de är villiga att komma. säger Per Ågren.

För att det ska lyckas krävs att man kan erbjuda en attraktiv produkt.

– Första året var det tufft för då hade vi inget att falla tillbaka på, men vi har funderat på vad vi själva tycker är bra när vi är ute på turneringar, säger Per Ågren.

Enligt honom går det att ordna turneringar på två olika sätt.

– Man kan gör en happening som till exempel Gothia Cup som kanske inte bara handlar om fotboll utan om en hel upplevelse där man bakar in Liseberg och man bor på skolor och får träffa en massa folk. Men det är inte den sortens turnering vi har skapat här i Malmö, vi satsar istället primärt på att bjuda på den bästa fotbollen.

För att få den kvaliteten måste man erbjuda bra planer, bra hotell, bra domare, bra mat och bra transporter mellan hotell och stadionområdet.

– Förra året lyckades vi väldigt bra med det så alla ville komma tillbaka, fast där var vi tvungna att tacka nej till några för vi vill ha in nytt också.

KLubbarna i Malmö TRophy

FLICKOR 15
Arsenal FC, England
Olympique Lyon, Frankrike
Sporting Club, Portugal
Aalborg BK, Danmark
Sparta Prag, Tjeckien
Spartak Trnava, Slovakien
Lyn, Norge
HJK Helsingfors, Finland
Breidablik, Island
Malmö FF, Sverige

POJKAR 15
Real Madrid, Spanien
AZ Alkmaar, Nederländerna
NK Dinamo Zagreb, Kroatien
Paok FC, Grekland
Legiáo FC, Brasilien
Jamaica National Team, Jamaica
Lyngby BK, Danmark
IF Brommapojkarna, Sverige
B93, Danmark
Malmö FF, Sverige

BILJETTER OCh matcher

Helgbiljett: 149 kr
Dagbiljett: 79 kr
(helgbiljetten eller dagbiljett för 8 juni gäller även på damlagets match mot Örebro SK)
Fritt inträde upp till 15 år.

Här hittar du spelschemat.
Samtliga matcher sänds på Malmö Trophy Play.

Som aktiv abonnent i MFF Play har du möjlighet att få fri access till samtliga matcher i Malmö Trophy. För att ta del av erbjudandet svara senast 6 juni 20.00 på mejlet du fått till den mejladress som är kopplad till ditt abonnemang.

Minns ni förra året?

huvudpartners

officiella partners