Tung förlust mot Mjällby på Strandvallen

Publicerad 13 juli 2024 i Herr,Matches,Nyheter

Vi åker från Blekinge med noll poäng. ”Det här visar att om man jobbar och sliter och visar passion så lönar det sig”, säger huvudtränare Henrik Rydström.

NYCKELHÄNDELSER:

1′ Avspark på Strandvallen.

11′ Mjällby får en hörna efter ett missförstånd mellan Sebastian Nanasi och Niklas Moisander. Johan Dahlin har problem med att plocka ner den blöta bollen men får kontroll på den efter en stund,

15′ Hemmalaget skapar en farlig chans efter att ha fått en frispark strax utanför straffområdet. Abdoulie Mannehs nick går dock över.

17′ Anders Christiansen får ett fint läge framför mål efter hörna men hans skott touchar en försvarare och går till en ny hörna.

18′ Niklas Moisander nickar över efter en hörna.

19′ Lasse Berg Johnsen snor åt sig bollen på offensiv planhalva och serverar bollen till Sebastian Nanasi som skjuter tätt utanför.

26′ Mjällby sågar sig igenom MFF:s försvar med effektivt kortpassningsspel och är ytterst när att slå in bollen men den smiter precis utanför Johan Dahlins vänstra stolpe.

31′ Mjällby får ett fint läge framför mål men Johan Dahlin gör en svettig räddning.

33′ Elliot Stroud får läge mitt framför mål och gör 1-0 för hemmalaget. Johan Dahlin chanslös på skottet. Ledningen är tyvärr rättvis.

46′ Jacob Bergström utökar Mjällbys ledning efter ett inspel från MFF:s vänsterkant. Då har det bara gått tolv sekunder av andra halvlek.

52′ Sebastian Nanasi får skottläge utanför straffområdet men hans avslut går en bit över mål.

56′ Lite bättre spel av MFF under en period. Sebastian Nanasi får skottläge men Maif-målvakten kan rädda. Erik Botheim når sånär fram till returen.

63′ MFF får frispark precis utanför straffområdet, men Gabriel Busanellos skott fastnar i muren.

68′ Bra skott av Oliver Berg som målvakten räddar till hörna.

69′ Sebastian Nanasi skjuter ett skott i straffområdet som en Maif-försvarare får huvudet på och bollen går utanför.

79′ Taha Ali kommer fri i straffområdet efter en vacker genomskärare av Oliver Berg och spelar in framför mål, bollen touchar en Maif-spelar och går in i mål.

83′ Sören Rieks skjuter ett lurigt skott som touchar en försvarare och går precis utanför stolpen. På den efterföljande hörnan får Isaac Kiese Thelin iväg ett skott som går precis över ribban.

87′ Fint läge framför mål men Maif:s målvakt Noel Törnqvist gör en jätteräddning.

92′ Bollen slickar mållinjen när Isaac Kiese Thelin försöker få in kvitteringen.

96′ Isaac Kiese Thelin får fritt läge snett framför mål men volley-avslutet går utanför.

98′ Farlig frispark precis utanför Mjällbys straffområde. Men Martin Olssons skott tar i muren och kort därefter blåser domaren Oscar Johnson av matchen.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Jag vill gratulera Mjällby till en rättvis seger. Tycker det var ett lag och en organisation som visade att man brydde sig och att det var viktigt. Sen var det en annan organisation och lag som först när det var 25 kvar visade att man brydde sig och att det var viktigt, och det laget var mitt lag. Man kokar och är svart inombords, det här visar att om man jobbar och sliter och visar passion så lönar det sig.

– Om man går in på den spelmässiga biten så har vi ingen rörelse framåt överhuvudtaget i inledningen av matchen. Det såg segt ut och vi tänkte inte. Sen bör mina backar kunna hantera de långa bollarna från Mjällby, men så blir det inte och det var en sån som ledde till deras ledningsmål. Det blev bättre i andra halvlek när det stod 2-0. Vi borde kanske kunna få till en kvittering vid något av våra situationer men lyckas inte.