Lovisa Gustafsson skriver på för Malmö FF 

Publicerad 24 juli 2024 i Dam,Nyheter

Malmö FF välkomnar Lovisa Gustafsson till föreningen. Skyttedrottningen kommer närmast från spanska Sporting Club de Huelva.  

Spelarfakta

Födelsedatum: 1994-07-22
Tidigare klubbar: IFK Hedemora, Smedby AIS, Atlanta Silverbacks, Säters IF, Avesta Skogsbo DFK, Gustafs GoIF, Östersunds DFF, IFK Norrköping, CD Sporting Club de Huelva.
Tröjnummer: 18

Lovisa Gustafsson kommer från Hedemora i Dalarna men flyttade direkt efter att hon gått ut nian till Norrköping för att studera på stadens fotbollsgymnasium. Efter studenten fortsatte därefter hennes fotbollsutbildning på college i USA där hon spelade för Atlanta Silverbacks. 

Tillbaka i Sverige och Dalarna började karriären sen att ta fart och efter att hon sprutat in mål för Gustafs GoIF i Division 1, så hörde Elitettan klubben Östersund av sig inför säsongen 2017. Det blev en säsong i Östersund innan Lovisa återvände till Norrköping, denna gången för att bli en del av IFK Norrköpings nya elitsatsning. Under sina sex år i Norrköping stod Lovisa för 65 mål på 113 ligamatcher, blev en publikfavorit och spelade en avgörande roll i att ta klubben från Division 1 till Damallsvenskan. 

I januari 2024 skrev Lovisa på ett sex månaders kontrakt med Sporting Club de Huelva i den spanska högstadivisionen Liga F, där hon under våren spelat 14 matcher. 

Maxim Khalil

— Lovisa är en duktig forward som har skapat sig mycket rutin senaste åren i Elitettan, Damallsvenskan och Spanska ligan. En spelartyp som kompletterar våra andra forwards och kommer ge Jonas lite fler offensiva alternativ. Duktig boxspelare, stark både felvänd och i djupled samt en en fysisk spelare som jobbar hårt. Med hennes hunger och driv framåt hoppas vi också kunna vidareutveckla henne i vår miljö.

— Det har varit en bra dialog hela vägen, där vi har vi har följt henne under ett tag och nu var det läge när hon ville flytta hem till Sverige. Hon var väldigt intresserad av Malmö FF och såklart vi av henne.


Lovisa gustafsson

— Det som lockade med MFF? Ambitionen, klubben, satsningen på damerna och ja, staden. Allt. Det känns jättebra, jag är väldigt taggad på att vara i Malmö. 

— Som spelare är jag en typisk nia, fysiskt stark, bra i box och bra med båda fötterna. Sen har jag mycket rutin och det tror jag att jag kan bidra med. 

— Jag har följt Malmö FF från Spanien och är väldigt imponerad över laget. Malmö spelar väldigt bra fotboll, possession, spelar fotboll mer än att lägga långbollar. Så det är kul, fotboll jag gillar, jag gillar det jag ser. 


huvudpartners

officiella partners