Rydström inför IK Sirius hemma

Publicerad 26 juli 2024 i Herr,Nyheter

”Jag vill att det ska spelas med passion och hunger”, säger Henrik Rydström inför hemmamatchen mot IK Sirius.

Matchinformation

Malmö FF – IK Sirius
Lördag 27 juli 17:30
Eleda Stadion

Biljetter: Slutsålt.
TV: Matchen sänds på Max.

Henrik Rydström om…

…att möta Sirius igen: Nu var det en speciell match borta där vi vände sent och fick en jäkla boost av det och för dem var det såklart tvärtom. Så möts man så tätt inpå så lever vissa saker kvar och det är kanske de sakerna. Även om vi har haft en match sen dess. Sedan är det mer taktiska bitar, möts man 3-4 månader senare är det mycket som har förändrats. Vi har en rätt bra bild av vad de vill göra och vad de är nöjda med, sen vet vi vad vi behöver göra bättre från förra mötet. 

…skillnaden på att möta Sirius hemma och borta: För det första just att det är hemma/borta. Det vet vi är stor skillnad. Sen har vi varit bra både hemma och borta. Om Malmö för ett par år sedan var svaga på konstgräs så har vi varit bra på konstgräs nu. Men den stora skillnaden är väl att Sirius kanske är ännu tryggare på konstgräs och vi vet att vi är väldigt starka här hemma på gräs. Var för sig behöver det inte betyda jättemycket men det kan få vågskålen att väga över. Men det viktigaste i det är att vi trivs väldigt bra med vår publik och är starka här, det är bara att se på resultaten vi gjort det senaste året här hemma på Eleda.

…vad han vill se från sina spelare: Jag tjatar väl hål i huvudet på mig själv och på alla andra, men jag vill att det ska spelas med passion och hunger, det tyckte jag fanns mot Klaksvik och jag hoppas vi kan ha med oss den känslan in i den här matchen. 

…betydelsen för gruppen att Sergio Peña förnyat: Det ska man inte underskatta. Det blir en signal att en av våra nyckelspelare trivs här. Man blir alltid glad när en så pass skickliga och bra spelare förlänger och sänder den signalen att det här tror jag på, här vill jag vara. 

…att Derek Cornelius är tillbaka: Han är en väldigt omtyckt människa i vår grupp och man ser direkt hur trivseln blir ännu högre. Sen är han ju såklart viktig för oss. Jag kommer vara försiktig med honom nu, dels har han spelat väldigt mycket både med landslaget och med oss, sen har han rest och kom igår, men jag hopppas att han är tillgänglig mot Klaksvik. 

Matchvärd

På lördag är vi matchvärdar. Och med vi menar vi alla vi som står bakom Malmö FF Foundation. Vi samlar in pengar för att stötta organisationer som arbetar för barn och ungas fysiska och psykiska hälsa. På lördag, samlar vi in pengar för att utbilda ungdomstränare och ledare att motverka mobbning. Dagens samhälle behöver goda krafter: Malmö FF Foundation. Lika spelplan för alla.

PUBLIKINFORMATION INFÖR Sirius

Viktig information inför ditt besök på Eleda Stadion på lördag.

VECKANS SKADEUPPDATERING

Herrlagets medicinska team ger en uppdatering om skadeläget i truppen inför lördagens hemmamatch mot IK Sirius.

huvudpartners

officiella partners