Rydström inför PAOK FC borta

Publicerad 12 augusti 2024 i Herr,Nyheter

Spelartruppen har landat i Thessaloniki inför matchen mot PAOK: ”Det ska bli fantastiskt härligt att spela i morgon, man känner det på spelarna också”, säger huvudtränare Henrik Rydström.

PAOK FC – MALMÖ FF
Champions League-kval
Tisdag 13 augusti, 20:30 lokal tid, 19:30 svensk tid.
Toumba Stadium, Thessaloniki

TV: Matchen sänds på MFF Play

HENRIK RYDSTRÖM OM…

…känslan att gå in i matchen med 2–2:
– Vi pratade direkt efter hemmamatchen om att det var en match som kanske borde slutat 3–1. Nu är vi medvetna om att 2–2 ger andra förutsättningar men jag tycker fortfarande vi har med oss ett rätt okej resultat. Framför gav sättet vi spelade på en framtidstro hos mig och mina spelare. Jag kan inte säga vad PAOK tycker och tänker men jag tror att de fick lite respekt.

…hur han tror matchbilden blir på tisdagskvällen:
– Vi räknar med att de kommer vara klart aggressiva i sitt försvarsspel och kliva högt och sätta tonen på det sättet. Det kommer såklart vara en annan inramning men den där psykologiska biten är spännande. När de har tryck, och det måste man räkna med att de har, då måste vi vara så pass stabila att vi inte släpper till målchanser. Sen när vi har bollen handlar det om att göra något med den och inte bara överlåta den till kompisen och hoppas att vi ska kunna försvara oss. Det är inte vårt DNA och det är inte så vi ska ta oss an de här matcherna. Men sen måste vi vara smarta och kunna stänga ner och vara låga och när vi ha bollen ska vi kontra om vi kan, annars ska vi se till att de får jobba för att få tag i den.

…läget i spelartruppen:
– Det är bra nu. Det var lite stökigt efter Färöarna. Sebbe var sjuk där och sen hade Taha en släng och sen Isaac och sen Martin. Men det var egentligen bara förkylningar och inget långvarigt. Det känns som att vi har många alternativ och det ska bli fantastiskt härligt att spela i morgon, man känner det på spelarna också.

huvudpartners

officiella partners