Härlig seger hemma mot IFK Norrköping

Publicerad 17 augusti 2024 i Herr,Nyheter

Vi vänder ett 0-1 underläge till att besegra IFK Norrköping med 2-1 och tar tre nya viktiga poäng på Eleda Stadion.

Malmö FF – IFK Norrköping 2-1
Allsvenskan
Eleda Stadion

Nyckelhändelser

1′  Avspark på Eleda Stadion.
12′ Anders Christiansen med matchens första riktiga läge, en frispark precis utanför straffområdets långsida, som slickar måltaket.
21′ Bortalaget tar ledningen efter att Isak Andri Sigurgeirsson avfyrat ett skott precis innanför straffområdet.
30’ MÅL! Taha Ali tar sig fram på sin kant och får in bollen till Sebastian Jörgensen i straffområdet som på en touch spelar fram Anders Christiansen och det är kvitterat.
33′ Erik Botheim slår till på volley på ett inlägg från Martin Olsson och träffar ribban.
46′ En fin nickpass från Erik Botheim ger Anders Christiansen ett ypperligt läge men Norrköpingsmålvakten står upp bra.
50’  Mitov Nilsson i Norrköping målet tvingas till ännu en svettig räddning när Anders Christianssen nickar i straffområdet.
75’ Ett fint inlägg från Sebastian Nanasi som Martin Olsson slänger sig fram för att nicka på mål,
78’ MÅL! Ett inlägg från Lasse Berg Johnsen letar sig in i målet, Erik Botheim menar att han får en touch på bollen med sitt huvud.
94′ Domaren blåser av matchen och vi kan addera ännu en vinst i protokollet.

Henrik Rydström efter matchen:

— Kontexten är att vi var och spelade i Grekland sent i tisdags, lite sömn för spelarna, hem och ladda om. Vi visste att det fanns en utmaning med det. Men jag tycker verkligen att vi hanterar den här matchen på ett bra sätt. Norrköping var väl det mest formstarka laget här på sistone, så vi visste också de kvalitéerna. Ett direkt lag, kontringsinriktat och jag tycker vi hanterar det bra, minus två, tre situationer i första halvlek och sen är det en period efter en timme i andra halvlek, där det blir för böljande och det vill inte vi ha i den här matchen.

— Det finns några situationer som kan gå Norrköpings väg, men summerar man 90 minuter så är det en välförtjänt seger. Glad över att spelarna och de som vi kanske inte spelat så mycket kliver in och tar det ansvaret. Vi har en helt ny backlinje och Ricardo [Friedrich] har inte stått på ett tag förutom Klaksvik borta, så det finns alltid en liten risk att det kan brista i kommunikationen. Jag tycker ändå att vi löser det på ett bra sätt. Väldigt glad över segern och hur spelarna tog sig an den. Det fanns liksom ingen tendens till att man var mätt eller bekväm, utan vi fick slita. Norrköping såg till att vi fick slita och det gjorde vi på ett bra sätt.

— Jag frågade han [Erik Botheim] och han sa att det var en liten touch [vid målet]. Jag tycker att det här var ytterligare ett steg framåt, en forward kommer alltid bedömas på hur många mål de gör, kanske assist lite grann. Men det är jobbet Erik gör och det är outtalade situationer i första halvlek där han löper, han får inte den med sig, men han drar ner och skapar ytor för andra spelare. Det jag tycker är härligt att se är att han är där och avslutar, det är några stycken som kunde gått in, så jag tror det lossnar snart när det kommer till mål. Men jag är jättenöjd med jobbet han lägger ner, presspelet och hungern han hade. Han vill köra 90 minuter, samma sak med Lasse Berg Johnsen som spelade 120 i tisdags. De vill bara köra så det smittar av sig.

Malmö FF: Anders Christiansen (30’), Lasse Berg Johnsen (78′)
IFK Norrköping: Isak Andri Sigurgeirsson (21’)