Jonas Valfridsson inför Sundsvalls DFF borta

Publicerad 30 augusti 2024 i Dam,Nyheter

Efter urladdningen senast väntar bortamatch i Sundsvall för damlaget. Inför matchen hyllar Jonas Valfridsson inställningen som finns i truppen.

Sundsvalls DFF – Malmö FF
Söndag den 1 september 12:00
NP3 Arena

TV: Matchen sänds på Expressen och Sydsvenskan.
Biljetter till matchen köper ni här.

Jonas Valfridsson om…

…att möta Sundsvall nu jämfört med i våras:
– Resultatmässigt var det tajt hemma, men det var nog den matchen där vi ägde mest boll. Det vi inte hade kommit fram till då var vårt genombrottsspel så vi lyckades inte döda matchen, men vi spelade väldigt bra med boll. Nu har vi kommit mycket längre och vårt genombrottsspel är på en helt annan nivå. Jag förväntar mig samma matchbild där vi är bollförande och driver spelet.

…att behålla fokus efter storsegern senast:
– Det är det som den här gruppen varit väldigt bra på, att vi ser det som en final i taget. Tjejerna är väldigt målmedvetna och många av spelarna som är erfarna stannar av och känner att vi jobbar med en match i taget. Vi pratar inte om vad som händer längre fram och det är väldigt skönt att vara kvar i den bubblan vecka efter vecka. 

…vad sju olika målskyttar senast ger vårt offensiva spel:
– Det var det vi kände att vi inte nådde fram med i början av säsongen, mot Sundsvall senast till exempel, att vi hade ett fåtal som var inne i boxen. Tittar vi på förra matchen så har alla våra spelare, förutom målvakt och en till, kontakt med bollen i offensiva straffområdet. Det har vi jobbat med för att trycka fram oss och vara högre i vårt presspel. Det tycker vi att det börjar synas. Då är det också många som kan göra mål. 

…truppläget:
– Förutom de som är långtidsskadade, Lovisa Wifvesson, Elin Björklund och Stella Malmros, är det Anna Plantin som saknas. Hon ådrog sig en fotskada mot Umeå och kommer vara borta minst en månad.

huvudpartners

officiella partners