Förlust mot Rangers i Europa League

Publicerad 26 september 2024 i Herr,Nyheter

Ett tidigt mål lade grunden för Rangers seger i Europa League-premiären. Efter matchen var Henrik Rydström besviken över inledningen.

Nyckelhändelser

1′ Domaren blåser i gång matchen.
1′ Rangers straffar oss direkt efter en slarvig hemåtpassning.
18′ Isaac Kiese Thelin har en boll i mål men blåses av för offside.
45′ Underläge 0–1 efter första halvlek.
52′ Kiese Thelin får huvudet på en frispark men nicken går strax utanför stolpen.
55′ Hugo Bolin sätter in en boll i straffområdet längs marken. Anders Christiansen är först på den men bollen går över ribban.
61′ Vi gör vårt första byte. Anders Christiansen kliver av och Erik Botheim kommer in.
69′ Otto Rosengren och Taha Ali kommer in och Isaac Kiese Thelin och Hugo Bolin går av.
76′ Rangers gör sitt andra mål för kvällen.
84′ Vi gör ett nytt dubbelbyte. Ut går Lasse Berg Johnsen och Oliver Berg, in kommer Zakaria Loukili och Sebastian Jörgensen.
94′ Domaren blåser av matchen.

Henrik Rydström efter matchen:

– Jag är väldigt besviken med hur vi startade matchen. Vi spelade hem till vår målvakt för mycket i stället för att ta bollen framåt. Till exempel gjorde Busanello det vid målet, men det är sånt som händer och han gjorde mycket bra i matchen.

– De två senaste matcherna i Europa, denna och mot Prag, kommer vi inte upp i nivå. Vi måste förstå att vi är bättre än så. Vi tar inte ansvar ute på planen utan vi lämnar över ansvaret till den som är bredvid och det är för många spelare som gömmer sig. Sen pressar vi inte med rätt intensitet. Ingenting i deras spel överraskar oss men ändå vinner de matchen.

– Andra halvlek startar vi så som vi borde starta matchen. Vi har våra chansen men vi stressar i vårt försvarsspel. Jag är riktigt besviken över hur vi agerade på plan.