Stark seger mot Qarabag på bortaplan

Publicerad 03 oktober 2024 i Herr,Matches,Nyheter

Henrik Rydström: ”Flera av mina spelare presterade på en riktigt hög nivå i kväll.”

Nyckelhändelser

1′ Matchen är igång på Tofiq Bahramov Republican Stadium i Baku.
15′ Hemmalagets anfallare Juninho sprintar från vårt försvar och slår in bollen bakom Johan Dahlin.
20′ MÅL! Erik Botheim kvitterar efter ett inlägg från Gabriel Busanello.
43′ Jättechans när Isaac Kiese Thelin får friläge men en försvarare hinner mellan med en tå.
47′ MÅL! Erik Botheim vänder snyggt i straffområdet och slår in bollen bakom Qarabags målvakt.
54′ Erik Botheim nära igen. Vrider i straffområdet och får iväg ett skott mot bortre krysset som målvakten precis lyckas tippa bort.
59′ Qarabag har en boll inne, men domaren dömer bort målet för offside efter VAR-kontroll.
71′ Sergio Peña får läge vid straffområdeslinjen och får iväg ett lurigt skott, men målvakten räddar.
84′ Qarabags Abdellah Zoubir tar sig fram snyggt i straffområdet och avslutar i utsidan av stolpen.
90 + 7′ Domaren blåser av matchen. Vi vinner i Baku!

Henrik Rydström efter matchen:

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Qarabag är ett väldigt bra lag med skickliga individuella spelare. Det fanns vissa perioder när vi hade det lite tufft, när de helt enkelt tog bollen och sprang ifrån oss men vi lyckades resa oss. Det fanns stunder när vi hade lite tur, men det slutade med en stor och viktig seger för oss.

– Skillnaden mot matchen mot Rangers var hur vi försvarade. Vi pressade inte lika högt som vi brukar och kunde vara lite mer kompakta. Sen var vi väldigt lugna med bollen och vi tvingade våra motståndare att försvara. Flera av mina spelare presterade på en riktigt hög nivå i kväll. Vi visste att Qarabag skulle vara bra med bollen och vi visste att vi hade flera utmaningar framför oss. Matchplanen gick ut på att förhindra Qarabag att överlappa på kanterna och från att kontra mot oss och det stoppade vi för det mesta.

– Jag var inte nöjd efter Rangers-matchen när vi spelade med handbromsen i. I dag tycker jag att vi var mycket modigare. Mina erfarna spelare är riktigt bra i den här sortens miljö. Sen har vi Lasse Berg Johnsen som spelar i stort sett alla matcher och nu höjde han sin nivå ytterligare. Man kan se att spelarna lär sig för varje match vi spelar i Europa.

Qarabag FK: Juninho (15′)
Malmö FF: Erik Botheim (20′, 47′)