Valfridsson inför Eskilstuna United

Publicerad 04 oktober 2024 i Dam,Nyheter

Jonas Valfridsson delar med sig av sina tankar inför lördagens bortamatch i Eskilstuna.

Jonas Valfridsson.

Eskilstuna United – Malmö FF
Lördag 5 oktober 14:00
Tunavallen

TV: Matchen sänds på Expressen och Sydsvenskan.

Jonas Valfridsson om:

…läget i truppen:
– Det ser ljust ut. Petronella [Winblad] är sjuk och kommer inte vara tillgänglig, men i annat fall är vi hela och friska.

…veckans fokus:
– Vi har pratat en hel del om intensitet och att bibehålla en viss typ av löpningar som vi har jobbat mycket med tidigare. Nu har vi mött fembackslinje i flera matcher, men i veckan har vi gått tillbaka och jobbat mot en fyrbackslinje. Hur kan vi bryta ned den typen av motstånd? Vi vet att de har speed framåt och vi behöver vara vakna i omställningsspelet emot oss.

…hur gruppen hanterar faktumet att laget kan säkra uppflyttning i helgen:
– Det är klart att vi är medvetna om den biten och det är givetvis en skön situation att sitta i. Samtidigt är det inget vi kan kontrollera och vi fokuserar på vårt resultat. Hur det slutar mellan Sundsvall och Umeå är utom vår kontroll.

…Eskilstuna United:
– Ett lag med många spelare med hög individuell skicklighet som har olika styrkor. Flera som har spelat i Damallsvenskan och gjort bra matcher där. Men som jag brukar poängtera: vi lägger mest fokus på oss själva.

…avslutningen på säsongen:
– Vi har fem matcher kvar och målsättningen är att vinna de fem matcherna. Det är klyschigt, men någonstans är det fokus på nästa match och Eskilstuna. Sedan är det fokus på Örebro efter den här matchen, men vi försöker vara i nuet i den här gruppen och inte segla iväg. Jag vet att det är stort att avancera till Damallsvenskan, men vår målsättning är att vinna serien. Det kommer vi inte göra på lördag, vi har ett längre fokus och troligtvis avgörs det i sista omgången mot Alingsås. Därför har vi också kunnat ha det här fokuset med en match i taget.

huvudpartners

officiella partners