Valfridsson inför bortamatchen mot Örebro SK

Publicerad 11 oktober 2024 i Dam,Matches,Nyheter

Under lördagen har damlaget chansen att säkra en plats i Damallsvenskan nästa säsong. Här är huvudtränare Jonas Valfridssons tankar inför matchen – och nyttig info för dig som vill följa matchen på plats.

Örebro SK – Malmö FF
Elitettan
Lördagen 12 oktober kl 14.00
Behrn Arena, Örebro

TV: Matchen sänds på Expressen och Sydsvenskan.
Biljetter: Finns till försäljning HÄR.

Förutsättningar: En poäng räcker för att avancemanget till OBOS Damallsvenskan ska vara klart.

JONAS VALFRIDSSON OM…

…känslan inför helgen:
– Den är bra, tycker vi har kunnat träna på bra som vanligt i veckan. Det handlar om att identifiera vilken typ av brus du väljer att lyssna på. Vi har pratat mycket det här året om att hela tiden vara konsekventa i vårt beteende under våra träningar, våra förberedelser, våra matcher och det har vi haft fokus på under veckan. Vi har ingenting som är klart men anledning till att vi har hamnat i den här situationen är att vi har lyckats med att vara konsekventa. Sen har ju folk tyckt att det här har varit klart ett tag men det här är faktiskt första gången vi kan påverka det själva.

…att ha det i egna händer:
– Det är otroligt skönt. Löser vi inte det nu till helgen så löser vi det nån annan gång. Men för oss handlar det om att läggas fokus på oss själva. Det har vi gjort hittills och fått ett gott utfall.

…motståndarna Örebro SK:
– En nykomling som slåss om att inte åka ner, så vi möter ett väldigt motiverat lag. Jag tycker de har fått ett tydligare mer cyniskt spel under hösten jämfört med vad de hade i våras vilket gjort att de tagit en del poäng. De är raka och starka i sitt försvarsspel, det är inget lag som släpper in jättemycket mål. De har dock haft det lite jobbigt här mot slutet.

…hur vi ska vinna matchen:
– En nyckelfråga kommer vara att fortsätta vara konsekventa med det vi gjort hittills, vara väldigt noggranna i vårt presspel och vinna tillbaka bollen snabbt utan att de kan ställa om på oss. Det tror jag är väldigt viktigt. Eskilstuna försvarade lågt och heroiskt mot oss och jag tror vi får se något liknande från Örebros sida så tålamod kommer att bli en nyckelfaktor, framförallt om vi inte gör mål tidigt.

Supporterinfo

Det är fritt inträde till matchen men all publik måste ändå ha en giltig biljett för att komma in på arenan.

All publik sitter på norra läktaren där onumrerad sittplats gäller.

Tänk på att det råder väskförbud.


TV: Damlagets resa
genom divisionerna

Från fyran till finrummet.
Lovisa Wifvesson blickar tillbaka på fyra säsonger i den himmelsblå tröjan.

huvudpartners

officiella partners