”Oerhört mycket känslor som bubblar en sån här dag”

Publicerad 12 oktober 2024 i Matches,Nyheter

Huvudtränare Jonas Valfridsson stolt: ”Oerhört mycket känslor som bubblar i kroppen en sån här dag”.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Behrn Arena
14′ Ema Paljevic väggspelar sig fram i mitten av planen, när hon når straffområdeskanten drar hon iväg ett skott som ÖSK:s målvakt räddar med viss möda.
28′ Nytt långskott av Ema Paljevic, den här gången går bollen tätt över ribban.
45′ Under pausen kommer beskedet om att Umeå SK tappat poäng och därmed är vi klara för damallsvenskan 2025!
48′ Lovisa Gustafsson är först på ett inlägg från högerkanten men avslutet går precis över.
52′ Beatrice Persson spelar fri Lovisa Gustafsson men ÖSK:s målvakt kommer ut fint och blockerar avslutet.
58′ MÅL! Beatrice Persson nickar väldigt elegant in ett inlägg från Mia Persson. Målvakten helt chanslös.
64′ Örebro sticker upp i ett fint anfall och får till ett avslut från nära håll. Kathrine Larsen räddar snyggt.
80′ Vi spelar fin fotboll och efter en lång period av bollinnehav får Ema Paljevic ett läge i straffområdet men hennes avslut går över.
86′ MÅL! Alexia Mitkovska nickar in ett inlägg från högerkanten, även denna gången kommer det från Mia Persson. ÖSK-målvakten är på bollen men lyckas inte hålla den på rätt sida av linjen. Alexias första mål i Elitettan!
90 + 3′ Domaren blåser av match. Stort jubel utbryter på planen.

Jonas Valfridsson OM…

…matchen:
— Vi var inte jättebra i första halvlek, vi hade det jobbigt med deras höga försvarsspel och det gick lite långsamt. Vipratade om det i pais, kom ut i andra halvlek och fick effekt och det gav utdelning. Efter vårt ledningsmål kändes det som att vi kontrollerade matchen. De hade någon situation men jag tycker vi vinner rättvist.

…målen.
— Det är otroligt kul att se Beas agerande vid 1-0 hur hon första backar ut situationen och sen går in i den igen och bjuder på ett klassavslut. Den utveckligen hon har haft i år när det gäller såna lägen är enorm. Sen tycker jag vi ska vara stolta över Alexia och hennes mål. Det är ett klassavslut även det och hon gör sitt första mål. Det är en tuff konkurrenssituation i Malmö FF och det är inte lätt för unga spelare att ta steget men hon har verkligen gjort det jättebra.

…att avancemanget blev klart i paus:
— Vi informerade inte spelarna, sen kanske de hörde det från andra håll. In i pausen kände vi att vi inte var tillräckligt bra och vi ville vinna. Om vi hade gått in i halvtid och sagt att Umeå tappat poäng hade det varit svårt att få ut de taktiska bitarna vi ville. Och framöver är målet att vinna serien så vi ville verkligen inte vaska en match.

…känslan att vara klar för Damallsvenskan;
— Det här var Malmö FF:s mål för säsongen och jag känner en enorm stolthet. Alla som följt oss vet att det var rörigt i början av säsongen och föreningens tålamod var stort. Vi jobbade hårt och jag fick otrolig hjälp av Maxim (Khalil), Jared (Wallace) kom in och ändrade fysen till det bättre, Marcus (Norman) har jobbat hårt som målvaktstränare, Rikard (Östergren) kom in som assisterande och har gjort ett fantastiskt jobb, Karin (Boman) har sett till att hålla spelarna hela och friska. Alla ska ha en jöttestor eloge för alla är var för sig varit en del av varför vi kommit dit vi gjort. Sen är jag imponerad spelarna som klarat av att lyssna på vårt tjat om att vara konsekventa och fortsätta jobba hårt.