Jonas Valfridsson inför Uppsala IK

Publicerad 18 oktober 2024 i Dam,Nyheter

Damlaget laddar om efter uppflyttningsfesten i Örebro. ” Nu handlar det om att få tag på professionaliteten och ställa om”.

Malmö FF – IK Uppsala Fotboll
Lördagen 19 oktober kl. 14:00
Malmö Stadion

Biljett: Köp din biljett till matchen här.
TV: Matchen sänds på Expressen och Sydsvenskan.

Jonas Valfridsson om…

…hur veckan varit efter att uppflyttningen blev klar:
– Det är alltid speciellt när man gjort något som vi gjorde i lördags. Det har varit en hel del endorfinkickar och glädje och positiva känslor. Nu handlar det om att få tag på professionaliteten och ställa om.

…att undvika en baksmälla efter urladdningen senast:
– Det finns alltid risk, nu behöver våra tjejer bevisa att vi klarar av att undvika det och är tillräckligt professionella och går ut och fortsätter på den vägen vi har färdats under hela hösten. Det ska bli spännande att se hur spelarna reagerar.

…nya mål efter säkrat avancemang:
– Serieseger har varit en målsättning under långt tid, och nu känns det som att vi kan kontrollera skeendet. Om vi mot förmodan skulle tappa matchen i morgon vet vi om att vi har två matcher kvar och vinner vi de två så vinner vi serien. Vi har skapat oss en situation vi tycker om. Men vi vill absolut vinna i morgon, vi har gått hundraprocentigt efter sommaren och det finns en prestige för oss att fortsätta så.

…motståndarna IK Uppsala:
– Det blir en av årets tuffare matcher. Uppsala ser bra ut, de spelade mot Djurgården nu i veckan och tog det till straffar. De har ett riktigt bra högt försvarsspel där de verkligen går man mot man väldigt tydligt. De har utvecklat sitt spel under året och de gör det väldigt jobbigt för motståndarna att bygga spelet. De springer väldigt mycket och spelarna har väldigt bra beteenden. Sen är de inte laget som äger mest boll och styr spelet.

…hur vi vinner:
– Vi får vara aktsamma på deras höga försvarsspel, ibland vill vi bygga upp spelet i lite långsammare tempo och det här är en match där vi troligen inte kommer kunna göra det. Vi får vara lite rakare än vad vi normalt sett är, och komma upp på offensiv planhalva fortare.

…truppläget:
– Matilda Kristell och Nova Rolfsson är sjuka. I övrigt är inga blessyrer förutom de långtidsskadade spelarna.

Publikinformation

Entrén till stadion öppnar 13:00.

Kioskförsäljning finns på Malmö Stadion.

I anslutning till läktaren finns det pyssel och ansiktsmålning.

Innan matchen kommer Fotbollsklubbarnas Samorganisation i Malmö dela ut sitt pris till årets junior, och det är Petronella Winblad som får det för sina fina prestationer i såväl Malmö FF som i ungdomslandslaget. Var med och hylla Petronella!


TV: Inifrån uppflyttningen

I lördags blev vi klara för Damallsvenskan 2025. Häng med bakom kulisserna under uppladdning, match och firande!

huvudpartners

officiella partners