Henrik Rydström inför Västerås SK

Publicerad 18 oktober 2024 i Okategoriserad

Allsvenskan är tillbaka efter ett landslagsuppehåll. Vi ställs mot Västerås SK på bortaplan och har möjlighet att säkra SM-guldet vid seger.

Västerås SK – Malmö FF
Lördagen 19 oktober kl. 15:00
Hitachi Energy Arena

TV: Matchen sänds på Max.

Henrik rydström om…

…känslan i truppen:
– Det är en bra känsla. Vi har fått ett välbehövligt break där vi har kunnat återställa spelarna, men vi har ändå kunnat träna på bra för de som har behövt det. Vi har också haft hela truppen samlad, det är bara Sergio som kommer tillbaka senare från landslagsspel. Sen behöver man inte säga så mycket som tränare för alla hamnar i någon form av bra tillstånd när man vet att serien är på väg att avgöras.

…att inte gå händelserna i förväg:
– Det är precis där utmaningen ligger. Du kan säga det här ”hur går man inte händelserna i förväg?” sen har du frågor från journalister och från familjemedlemmar, det går inte att negligera det faktum att vi kan avgöra det. Vi tar det som en vanlig match, men samtidigt blir det inte en vanlig match. Att vara medveten om det och ta upp det, faror låter negativt för det är faktiskt ett en jäkla bra situation vi är i, men utmaningarna pratar vi om. Sen finns det fördelar med den här gruppen, för många av spelarna har varit i den här situationen innan och hanterat det bra. 

…Västerås nu jämfört med i våras:
– Ska man säga efter 26 omgångar att de är bättre än vad deras tabellplacering visar eller är tabellplaceringen facit? Det finns saker i deras spel och i deras underliggande siffror som indikerar på att de presterar bättre än vad tabellen visar, även om det var mer så i våras än nu. Men det är fortfarande ett lag som, om vi kollar på lagen i den undre halvan av tabellen, så är de klart oftare inne på motståndarnas planhalva än till exempel än Kalmar och Halmstad. De har en nivå i sitt spel som är högre. De har försökt förändra lite men generellt spelar de ett aggressivt, högt, presspel. Om vi tror att vi kommer få några lättnader i matchen så tror vi helt fel. Det är deras sista chans och de slåss för sin existens i Allsvenskan.

…truppläget:
– Det är bra. Sergio är avstängd, annars är det de långtidsskadade som är borta. Johan Dahlin tränar för fullt igen. Jag har sagt hela säsongen att vi inte tar några risker, men nu är vi där att vi kan chansa med spelarna för det är i slutet av säsongen och nu ska det avgöras. 

Mer inför matchen

Guldchans på bortaplan – så har det gått innan

Intervju med Anders Christiansen, Jens Stryger och Erik Botheim – ”Det är en häftig match som väntar”

Veckans skadeuppdatering

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners