Poängtapp i Västerås

Publicerad 19 oktober 2024 i Herr,Nyheter

Med ett massivt stöd i ryggen gick MFF till paus med ledning. Men hemmalaget kvitterade och avgörandet av Allsvenskan skjuts upp.

Nyckelhändelser

1′ Avspark i Västerås framför ett massivt himmelsblått bortafölje.

10′ En tidig MFF-hörna är nära att resultera i ett självmål när en VSK-försvarare styr bollen precis utanför stolpen.

16′ MÅL! Hugo Bolin får yta utanför straffområdet och avlossar ett skott mot bortre. Returen från hemmamålvakten kan Erik Botheim utan problem slå in i öppet mål. 1–0!

30′ En VSK-anfallare faller i straffområdet efter en duell med Busanello. Domaren friar.

45′ Hemmalaget med lite mer boll i slutet av halvleken men vi går in med en 1–0-ledning i paus.

57′ Rydström gör MFF:s första byte i matchen, Taha Ali ersätter Anders Christiansen.

65′ Västerås kvitterar genom Pedro Ribeiro.

70′ Kiese Thelin hämtar upp en boll vid stolpe på hörna och är nära på att lirka in den.

74′ Vi gör ett dubbelbyte. Sören Rieks och Otto Rosengren kommer in, Erik Botheim och Hugo Bolin kliver av.

95′ Oliver Berg tvingas till byte pågrund av skada, han ersätts av Zakaria Loukili.

101′ Domaren blåser av matchen.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– VSK samlar ihop mycket skott men det är utifrån och långt. Vi gör en rätt stabil första halvlek där vi kyler av deras man-man-press på ett bra sätt. Men det är klart att förutsättningarna präglar matchen.

– Vi har en motståndare som verkligen vill vinna och det blir en desperation i deras spel. Vår tanke var att låta dem ha boll framför oss rätt mycket och få möjlighet att ställa om på dem. Vi tar oss till några okej situationer i första halvlek också.

– I andra blir det en passivitet. Det enda jag pratade om i halvtid var att vi måste förtjäna det, löpa framåt och pressa. Men vi hamnade i en försiktighet och gav dem för mycket yta. Det var en hel del inslag av spelare som agerade passivt för att man hade något att försvara, något att förlora. Det var ett tillstånd som var svårt att bryta. Läxan för vår del är att du inte kan backa dig framåt. Du måste ta initiativ.