Falkenbergs FF – Malmö FF 0–3

Publicerad 26 oktober 2016 i Matches

SM-guldet till Malmö FF efter tre poäng borta mot Falkenbergs FF!

Publiken hade knappt hunnit bänka sig på Falkenbergs IP innan Mattias Svanberg drev upp ett anfall på vänsterkanten i högt tempo och spelade in bollen till Jo Inge Berget, som med en läcker klack satte dit 1-0 till Malmö FF.

I matchinledningen dominerade Malmö FF med stort bollinnehav och genom att skapa flera vassa målchanser.

Succédebuten från start för Mattias Svanberg var ett faktum när han utökade MFF:s ledning i den 20:e minuten efter ett vackert anfall. Svanberg sköt ett resolut skott med vänsterfoten från yttre delen av straffområdet efter att ha blivit snyggt serverad av Andreas Vindheim.

I den 30:e minuten var Svanberg nära att dubblera sin målskörd, men hans skott träffade rakt på utrusande Alexander Lundin i Falkenbergsmålet. På returen fick Berget ett läge men hans avslut gick över ribban.

I den 53:e minuten var Alexander Jeremejeff påpasslig och snappade upp en misslyckad bakåtpassning från Falkenbergsförsvaret. Fri med målvakten placerade han behärskat in 3-0 i det bortre hörnet.

I den 60:e minuten tilldelades Malmö FF en straff efter att Jeremejeff blivit nedriven. Jo Inge Berget fick ansvaret att ta hand om straffen men hans hårda skott hamnade dessvärre över ribban.

I den 68:e minuten fick Falkenbergs FF ett fint läge att reducera, men Thomas Drages skott hamnade strax utanför målramen.

Med cirka en kvart kvar skadade sig dessvärre MFF:s målvakt Johan Wiland efter en luftduell i straffområdet. Det innebar att Fredrik Andersson fick hoppa in och därmed göra allsvensk debut. Målvakten höll nollan och eftersom IF Elfsborg besegrade IFK Norrköping samma kväll kunde MFF inkassera det nittonde SM-guldet.

Malmö FF: Berget (2’), Svanberg (20’), Jeremejeff (53’)

Falkenbergs FF: Kwakwa (19’), Juel-Nielsen (51’), Drage (55’), Carvalho (61’), Araba (73’)

Malmö FF: Vindheim (63’)