Klar seger mot Molde FK

Publicerad 03 december 2015 i Nyheter

Erdal Rakip bjöd på drömmål när Malmö FF vann träningsmatchen mot Molde FK med 3-1.

MFF ställde upp i 4-5-1 på ett regnigt Swedbank Stadion i torsdagens lunchmatch mot norska Molde FK. Inledningsvis låg man kompakt och disciplinerat och kunde styra matchen, dock utan att skapa större farligheter. Bortalaget kom in i matchen allt mer och i den 28:e minuten gjorde man 0-1 när Fredrik Gulbrandsen fick en touch på ett lågt inlägg från högerkanten.

MFF tog tillbaka initiativet efter baklängesmålet. Först fick Jo Inge Berget ett ypperligt läge med stora ytor på vänsterkanten när han blev serverad av Magnus Wolff Eikrem. Skottet fastnade dock på målvakten. Tre minuter från halvtidsvilan fick Nikola Djurdjic en knuff i ryggen i straffområdet och Enock Kofi Adu la upp bollen på straffpunkten. Moldes målvakt fick fingrarna på bollen men kunde inte hindra den från att gå i mål. 1-1 var resultatet när spelarna gick till paus.

Till den andra halvleken formerade Malmö FF sig enligt ett mer klassiskt 4-4-2 och matchen öppnades upp. Molde FK hade två giftiga lägen direkt i inledningen men en snedträff och en fin benparad från Johan Wiland förhindrade mål. Matchtempot rycktes sönder något av de många bytena och en skada på Johan Wiland som krävde ett längre avbrott. Men MFF började så sakta skapa en del framåt och hitta varandra med kvicka kombinationer. En sådan kom i den 78:e minuten när Erdal Rakip stod för ett fint instick till Simon Kroon som distinkt sköt in 2-1 till Malmö FF.

Fem minuter senare kände Erdal Rakip att det var dags att göra höstens snyggaste mål. På egen hand drev han bollen från mittplan, lurade bort ett antal motståndare på vägen mot straffområdet och curlade in Malmös tredje mål. Malmö FF var det klart bättre laget i matchens sista halvtimme och hade bud på fler mål. Slutresultatet skrevs dock till 3-1.