Youth League: Första hemmaförlusten

Publicerad 25 november 2015 i Nyheter

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Matchen på Malmö IP var den sista Youth League-kampen på hemmaplan för året. MFF ställde officiellt upp i en 4-4-2-formation men i realiteten var det snarare 4-5-1 med Samuel Adrian som tillbakadragen defensiv mittfältare. Det skulle ganska snart visa sig att det inte räckte för att stoppa Paris Saint-Germains skickliga offensiv men matchens första målchans var Malmös.

Teddy Bergqvist hamnade i löpduell med mittbacken Felix Eboa Eboa som halkade i det blöta konstgräset. Bergqvist väntade ut målvakten och var på väg att lägga bollen i mål men skottet blockerades av en försvarare som hunnit positionera sig i vägen.

I den efterföljande situationen gjorde istället Paris Saint-Germain mål. Yakou Meité fick bollen i straffområdets ytterkant och skruvade in den vid Marko Johanssons högra stolpe. 0-1 efter elva minuters spel.

Sju minuter senare stod det 0-2 på resultattavlorna. Roli Pereira De Sa fick upp farten och visade prov på teknisk skicklighet när han dribblade av flera MFF-spelare och distinkt sköt bollen i mål. Trean kunde ha kommit i den 30:e minuten när den offensiva högerbacken Alec Georgen plötsligt kom fri. Marko Johansson kom ut och skar av vinklarna och avslutet gick ovanför.

Sista kvarten av första halvlek började Malmö FF så sakta komma in mer i spelet. Erik Andersson slog en magnifik passning som friställde Oliver Stojanovic-Fredin. Paris målvakt Rémy Descamps stod dock för ett snabbt ingripande och blockerade skottet med bröstet.

Till den andra halvleken sänkte sig mörkret över Malmö IP men för MFF såg det ljusare ut. Isak Redzic byttes in och bildade anfallspar med Teddy Bergqvist och i 4-4-2 blev det lättare att behålla bollen inom laget. Chanser uppstod till följd.

Tidigt i den andra halvleken slog Erik Andersson en frispark som snyggt skruvade sig över muren ner mot högra stolproten. Rémy Descamps hann dit och kunde rädda. Målvakten stod för ännu ett bra ingripande kort därpå när Teddy Bergqvist vackert plockade med sig en boll med bröstet och kom fri. Avslutet gick hårt längs marken men Descamps fick en touch på bollen som gick ut till hörna.

Målvakten gjorde dock en missbedömning i den 72:a minuten när han kom ut snett och släppte förbi sig en boll som gick till nyss inbytte Granit Stagova. Tyvärr hann försvaret ställa upp sig i skydd för det öppna målet och skottet gick över.

Med tio minuter kvar byttes Emin Karaman in och laget gick över till 4-3-3 i jakten på utjämning. Dessvärre lyckades man aldrig skapa de riktigt heta chanserna. På övertid sprang Odsonne Edouard sig fri och gjorde behärskat 0-3 till bortalaget. Därefter blåste domaren av matchen.

Eftersom Real Madrid slog Shakhtar Donetsk med 6-2 i omgångens andra match har MFF inte längre chans att nå andraplatsen och vidare avancemang. Tränare Anders Palmér var ändå stolt över vad man åstadkommit i årets Youth League hittills.

– Vi fick en fantastiskt bra start med de två första matcherna och då började förhoppningarna höjas lite. Det är ett stort steg framåt jämfört med förra året. Paris är bättre idag. De har ett helt annat bolltempo. Det skiljer lite på den här nivån, så är det. Men om vi hade gjort 1-0 i läget innan de gjorde det så hade det kanske blivit annorlunda.