Malmö FF – Hammarby IF

Tid: 2008-07-14 22:00, Plats:Malmö Stadion, Resultat: 2-4

Roland Nilsson om matchen
-Vi börjar matchen ganska bra och gör det vi kommit överrens om nämligen att vara aggressiva och fånga upp deras nyckelspelare. I början lyckas vi men Hammarby är ett bra lag och båda lagen skapar chanser i början. Spelet böljar fram och tillbaka. Efter en kvart ungefär får vi en fast situation mot oss och där vi inte är på tårna. Vi agerar inte som vi skall och bollen går i en båge in mot målet och på något sätt så får de in den. Det tar naturligtvis lite på självförtroendet när man får ett sådant mål och man tycker att man är med i matchen. Det var ju inte heller ett skott i krysset precis.

Vi tappar lite här och det tar en fem-sex minuter innan vi hittar tillbaka, innan vi tar löpningar, visar att man vill ha boll och att man vill komma in i matchen igen. Vi skapar lite press och får några fasta situationer och skapar halvchanser. Så kommer då belöningen i form av ett snyggt mål där Ola spelar fram till Jonatan som chippar över målvakten. Då blir det 1-1 och då vet vi att vi är tillbaka och inne i matchen.

Så står vi och sover åter igen på en fast situation och tittar på bollen istället för agera mot bollhållare. Vi är inte tillräckligt uppoffrande i skottsituationen heller. Vi glömde helt enkelt att stänga igen direkt efter vårt eget mål. Direkt börjar vissa att hänga med huvudet igen och det tar åter en sju-åtta minuter innan vi visar jävlar anamma igen. Jeffrey blir skadad och vi vill försöka hålla i bollen istället för att slå iväg den och då tar vi alldeles för stora risker försvarsmässigt och tappar boll. Pang bom så står det 1-3 istället och det är väldigt, väldigt tufft i det läget.

Vi pratar i halvlek om att vi framför allt måste hålla tätt. Att inte bjuda Hammarby på något för vi vet att vi kommer att skapa målchanser i andra halvlek. Vi vet att ett mål så blir det nerv i matchen igen.

Tycker vi jobbar väldigt hårt och håller dem stången bra. Vi ger dem ingenting gratis och sakta men säkert jobbar vi oss högre och högre upp i planen och pressar tillbaka Hammarby. I den här pressen får vi ett väldigt olyckligt 1-4 mål på alla vis. Det får en stor effekt på hela laget och det syntes ett tag efter att vi var beredda att ge upp. Men återigen visar killarna att de åtminstone skulle försöka hela matchen ut och det tycker jag att de gör. Vi skapar lite halvchanser och så kommer Olas frisparksmål och det blir lite match igen men vi har inte tillräckligt med ork för att fullfölja. Vi förlorar med 2-4 och det går inte att släppa in så billiga mål i allsvenska lag och det är något vi måste reparerar. Vi måste träna på att ta det jobbet lika väl som anfallsjobbet. Det måste vi definitivt göra mot Kalmar.

Om Jimmy Toumas allsvenska debut
– Jimmy har sett bra ut på träningarna och det var härligt att se att han kommer in med ett stort självförtroende. Han går in helt orädd och bara kör på. Det var kul. En glad överraskning i matchen.