Malmö FF – GAIS

Tid: 2005-04-06 19:00, Plats:Rosengårds IP, Resultat: 2-0

Malmö FF tog kommandot direkt och höll det hela matchen. Det såg relativt stabilt ut i försvarsspelet, trots att man bytte tre man i paus. GAIS var inte ofarliga men Aspers stabila målvaktsspel och den egna oförmågan att träffa målet gjorde att göteborgarna fick gå mållösa från matchen. Framåt trixade och fixade Afonso medan Rosenberg sprang som en gasell i djupled. Tempot mattades efter hand och just som man trodde att det skulle bli 0-0 så slog Malmö FF till och avgjorde matchen. Yksel var inblandad i båda målen. Först slog han en genial djupledsboll till Mackan som sprang ifrån sina försvarare och slog behärskat in bollen bakom en framrusande Dime Jankulovski i GAIS mål. Så enkelt och så effektivt. Med två minuter kvar kommer Höiland på högerjanten och slår ett perfekt inlägg som Yksel nickar(!) in. Det märks att han trivs på Rosengårds IP den gode Yksel.

Tom Prahl om matchen
”Vi var ambitiösa i vårt djupledsspel idag. Vi försökte ta närmsta vägen till målet och vi gör ju ett mål som ser ut på det sättet. Sedan att inte alla passningar sitter som man önskar det är ju inte så lätt på sådana här planer vid den här tiden på året. Både Markus och Afonso visar bra intentioner idag och Yksel har bra kvalité i sina passningar och är inblandad i båda målen. Det var bra att vi fick göra två mål och det var bra att vi inte släppte in något. Det är ingen fantastisk match och vi vet att vi måste lyfta oss lite till men så här brukar det se ut i de sista vårmatcherna innan säsongen. Det blir bättre efter hand.”