MFF fick med sig tre poäng ifrån Norrköping

Publicerad 28 april 2014

Malmö FF slog IFK Norrköping med 1-2 på Nya Parken i Norrköping på måndagskvällen.

Malmö FF inledde matchen slarvigt och slog bort många enkla bollar vilket gjorde att hemmalaget kunde ta ett starkt grepp om matchen.

Hemmalaget vågade mycket och hade en del chanser men efter 15 minuters spel avtog hemmadominansen och MFF kunde ta sig in i matchen. Malmö FF hade svårt att skapa några större chanser men vann ändå bollinnehavet med 60% mot 40% när den första halvleken skulle summeras.

Inför den andra halvleken gjorde Åge Hareide två ändringar när Simon Kroon och Erdal Rakip fick gå av för att ge plats åt Guillermo Molins och Simon Thern. Det dröjde bara två minuter innan Magnus Eriksson tog emot en passning ifrån Markus Rosenberg, tråcklade sig igen IFKs straffområdet och tryckte in 0-1.

Efter målet hade MFF en bra period där Simon Thern var närmst att utöka ledningen. Istället slappande MFF av och bjöd in Norrköping i matchen.

I den 80:onde minuten fick Alhaji Kamara en boll på djupet och ensam mot Olsen gjorde han inga misstag utan prickade in 1-1.

Kvitteringen blåste nytt liv i Malmö FF som direkt visade att de endast var villiga att åka hem om de hade tre poäng med sig. Molins fick bollen utanför straffområdet och petade in den i straffområdet där Emil Forsberg kom med fart och sköt in 1-2 som även blev matchens slutresultat.