U17 till semifinal ***

Publicerad 14 oktober 2013

I söndags spelade Malmös U17 en välspelad kvartsfinal hemma mot IF Elfsborg. Slutresultatet skrevs till 2-1 och därmed är vårt U17 klart för semifinal. I semifinalen väntar bortamatch mot Helsingborg helgen 26-27 oktober (datum ej fastställt).

Till skillnad från matchen förra helgen började Malmö mycket bra mot Elfsborg. Man tog kommandot från avspark och 1-0 kom redan efter 3 minuter. MFF byggde upp ett snyggt anfall på högerkanten, där Simon Kralj dribblade av Elfsborgs vänsterback för att spela snett inåt bakåt till en helt fri Deniz Hümmet som inte gjorde något misstag. Malmö fortsatte rulla boll på ett bra sätt och spelade mycket strukturerat. Det dröjde egentligen till minut 26 innan Elfsborg kom till sitt första riktiga avslut. Så pass mycket bättre var Malmö under första halvan av första halvlek. Under slutet av första halvlek spelade Elfsborg upp sig marginellt och lyckades skapa något läge, men inget så giftigt att det renderade i mål. Istället stod sig 1-0 in till halvtidsvilan.

– Framförallt spelar vi ett bra anfallsspel. Vi spelar varierat och styr matchen, under främst första halvan av halvleken. Dessutom gör vi ett tidigt mål som gör att vi kan spela avslappnat. Ju längre halvleken går, desto mer kommer Elfsborg in i det, men jag är otroligt nöjd över vår halvlek, berättar Patrick Winqvist, tränare för U17.

I andra halvlek började MFF återigen mycket bra och gjorde mål redan sex minuter in i den samma. Elfsborg slog en hörna, Malmös för dagen mycket duktiga målvakt Marko Johansson, plockade bollen och slängde ut den snabbt till Zia Sakirovski som på egen hand kontrade över hela plan och satte 2-0 lågt i bortre hörnet. Andra halvlek var välspelad och lite jämnare än första halvlek. Elfsborg skapade några chanser men gång på gång stod Marko Johansson i vägen. Känslan var trots allt att Malmö hade bra kontroll på matchen och att man skulle stå som segrare. Nerven infann sig dock ett par minuter från slutet då Elfsborg nickade en hörna i mål. Men farligare än så blev det inte och Malmö avancerar på ett övertygande sätt till semifinal.

– I andra halvlek så måste jag säga att jag tycker att Elfsborg är det bättre laget. Återigen gör vi ett tidigt mål och väljer att spela på resultatet. Detta resulterar i att Elfsborg är det laget som styr matchen. De lyckas också skapa några farligheter men vår målvakt Marko Johansson gör ett par svettiga räddingar. Vi har det lite tufft de sista 20 minuterna, men reder till sist upp det hela på ett bra sätt, avslutar Winqvist.

Semifinalen spelas alltså helgen 26-27 oktober borta mot Helsingborg. Ett Helsingborg som slutade sexa i samma serie som Malmö vann. Vi önskar Malmös U17 fortsatt stort lycka till.