Tre poäng mot Peking

Publicerad 23 september 2013

MFF vann på söndagen den viktiga matchen borta mot Norrköping med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek och en stabil arbetsinsats. Därmed är vi fortsatt serieledare.

Matchen började trevande för MFFs del, där Norrköping lyckas störa MFF med sin höga press. Malmö har ganska stora problem med att få till något etablerat spel och Norrköping är det laget som har övertaget, dock utan att skapa speciellt många farliga lägen.

– Vi är oerhört glada över att vinna en sådan här match på bortaplan. I första delen av första halvlek har vi ganska stora problem med Norrköpings höga press. Men efter målet i den 35 minuten växer vi in i matchen och spelar bättre och bättre, säger en nöjd Rikard Norling efter matchen.

1-0 till MFF är alltså ett faktum efter 35 min. Miiko Albornoz slår en crossboll från höger till Emil Forsberg på vänsterkanten som vinner en nickduell och får bollen till Magnus Eriksson som i sin tur hittar in till Guillermo Molins mitt i straffområdet. Denne har några försvarare runt sig men lyckas få igenom ett skott som sitter bakom Norrköpings målvakt.

I andra halvlek kontrollerar MFF matchen på ett helt annat sätt. Nu lyckas man spela mer genom mittfältet och därigenom styra matchen. Det större bollinnehavet på Norrköpings planhalva gör att Norrköping inte lyckas skapa lika många målchanser som i första halvlek. Det resulterar istället i att Malmö lyckas spela sig igenom Norrköpings försvar där Molins hittar Hamad till vänster utanför straffområdet. Hamad i sin tur dribblar av en försvarare och skjuter med högern via en försvarare, ribba in, helt otagbart för IFKs målvakt och 2-0 är ett faktum, ett riktigt klassmål!

– I andra halvlek spelar vi helt klart bättre. Jag är nöjd över grabbarnas insats, särskilt i andra. Vi får lite lättare att rulla boll när IFK inte pressar på samma sätt som de gjorde i första halvlek. Vi lyckas bättre med att äga boll och etablera ett spel på deras planhalva. Att vi hade lärt oss hur pass fort det går på konstgräset här bidrog nog också till vår bättre andra halvlek. En gedigen insats som renderade i tre sköna poäng, avslutar Norling.

MFF vinner alltså en tuff bortamatch på konstgräset i Norrköping och bärgar tre viktiga poäng i den pågående guldstriden. Individuell skicklighet och bra prestationer vid de båda målen är en starkt bidragande orsak till att Malmö kniper alla tre poängen på Nya Parken. Nu är det hem och ladda om till onsdagens derby mot Helsingborg på Olympia som gäller. En match där vi får klara oss utan Markus Halsti som drog på sig ett gult kort mot Norrköping och därmed är avstängd mot HIF (6 gula kort i år).