Malmö FF skriver kontrakt med Johan Hammar

Publicerad 18 juni 2013

Idag blev det klart att Malmö FF skriver kontrakt med den 19-årige mittbacken Johan Hammar som därmed återvänder till klubben han representerade som ung.

Johan Hammar kom till Malmö FF som 10-åring ifrån Bunkeflo IF och han blev snabbt en spelare som drog till sig uppmärksamhet. I februari 2010 valde Johan att testa sina vingar hos Everton och efter tre år i England återvänder nu Johan Hammar hem till Malmö och tillhör Malmö FF från och med den 1 juli.

– Vi ser en lovande och välutbildad spelare i Johan. Han har blivit utbildad i MFFs ungdomslag och utvecklingen har sedan fortsatt i Everton. Han har alla attributen som krävs för en modern centerback. Han är lång, bra på huvudet men har också fina fötter vilket även gör honom till en tillgång i det offensiva spelet. En väldigt klok spelare! Det ska bli spännande att följa hans utveckling, berättar Malmö FFs sportchef Per Ågren.

U19-landslagsmannen Hammar har provtränar med MFF vid två tillfällen under våren och Rikard Norling är glad att Johan valt att komma tillbaka till Malmö FF.

– Det är kul att en spelare ifrån våra egna led väljer att återvända hem. Johan har potentiell till att bli en framgångsrik mittback i Malmö FF. Han är högerfotad och har dessutom offensiva kvalitéer vilket gör Johan ännu mer spännande. Vi ser att Johan är en skolad spelare och nu gäller det för honom att ta nästa steg in i seniorsammanhang, berättar Rikard Norling 

 

Johan Hammar
94-02-22
Nummer i MFF: 18
Kontrakt 1/7 2013 – 31/12 2013