Malmö FF – Kalmar FF 1-0

Publicerad 14 april 2013

Malmö FF slog idag Kalmar FF med 1-0 efter mål av Jiloan Hamad i den 13:onde minuten. I MFF-målet gjorde Robin Olsen sin Allsvenska hemmadebut och gjorde det med bravur.

Efter matchen mot Halmstads BK var det många som efterfrågade mer fart i MFFs anfallsspel. Därför var nog många av de 12 736 som satt nöjda under matchens inledning där Malmö FF anfall med både fart och fin fantasti. Kalmar FF backade hem och satsade på kontringar vilket gav MFF ytor att driva bollen högt upp i banan.

I den 13:onde matchminuten tryckte Jiloan Hamad in sitt första mål för året vilket även innebar 1-0 till MFF. Efter målet hade Malmö FF en fin period där båda 2-0 och 3-0 hade känts både logiskt och rättvist. Istället red Kalmar FF ut den himmelsblå stormen och när de båda lage kom ut för den andra halvleken var det med ett mer taggat bortalag.

MFF fortsatte att äga bollen men Kalmar FF tryckte på allt mer som matchklockan tickade upp mot 90 minuter. MFF hade svårt att få igång något ordentligt flyt och fick spelet sönderhackat av skador.

När matchklockan tickade över på tilläggstid hade både Jiloan Hamad och Tokelo Rantie varsett läge där de ensamma i straffområdet träffade ribban respektive målvakten. Trots de missade målchanserna var det stort jubel inne på Swedbank Stadion när domaren satte pipan i sin mun och blåste av.