Sagt efter MFF – NY Red Bulls 2-3

Publicerad 08 februari 2013

För andra matchen i rad var det Erik Friberg som inledde MFF:s målskytte. Här står han tillsammans med nyförvärvet Emil Forsberg och diskuterar vem som ska ta frisparken.

MFF spelade idag sin sista match i Brandenton när man tog sig an New York Red Bulls med bland annat gamla Arsenalproffset, Thierry Henry. Malmö började matchen bäst och tog även ledningen genom Erik Friberg snyggt framspelad av Jiloan Hamad. Tyvärr orkade inte MFF hålla sitt goda spel uppe i 90 minuter utan bjöd in New York i matchen genom tre, relativt lätta, baklängesmål vilket fastställde slutresultatet 2-3

Rikard Norling gjorde tre förändringar i startelvan jämfört med matchen mot DC United. Alexander Blomqvist och Erik Johansson ersatte Filip Helander som var borta med U21-landslaget och småskadade Pontus Jansson. I anfallet gick Dardan Rexhepi in istället för Benjamin Fadi.

MFF började bäst och tog rättvist ledningen när Erik Friberg pricksköt sitt andra mål på Floridalägret och 1-0 till Malmö FF. Efter ledningsmålet började New York med sitt fysiska spel äta sig in i matchen. Fransmannen Thierry Henry snappade upp en dålig hemåtpass och kunde kvittera innan Dardan Rexhepi i den andra halvleken åter kunde ge MFF ledningen efter fint förarbete av Magnus Eriksson.

Det syntes att detta att detta var blott MFF:s andra match för året ju längre matchen led. Samtidigt som Di blåe försökte hämta andan passade New York på att byta in nya spelare med friska lungor och det var även det som avgjorde matchen. Under matchens sista 15 minuter orkade inte riktigt MFF stå upp och New York fick relativt enkelt göra 2-2 och 2-3 vilket även blev matchens slutresultat.

Rikard Norling efter matchen:
– Jag måste se igenom resultet även fast jag direkt efter matchen var lite besviken. Syftet med matchen var att vi skulle spela igenom den. Många av våra spelare fick spela 90 eller 60 minuter vilket syntes på slutet då vi inte riktigt orkade. Vi gör det väldigt bra i den första halvleken mot ett väldigt namnkunnigt lag och i den andra halvleken sätter de, mer eller mindre, in ett helt nytt lag på banan med pigga ben och vi driver matchen med samma spelare och då orkar vi inte hålla emot deras tryck.

– Det vi gör bra idag är offensiv, som vi även hade som fokus, vi gör två jättefina mål där det var kul att se Dardan få sätta dit en. Magnus Eriksson har legat bakom alla tre mål här på resan så där finns intentioner där vi hela tiden försöker spela. Idag åkte vi på pumpen men det är också en del av försäsongen, att lära sig våra gränser.

Magnus Eriksson efter matchen:
-Tuff match. Jag tycker att vi är bra i första halvleken och leder även rättvist med 1-0. I den andra halvleken tar vi tyvärr slut och då kommer vi inte åt dem i pressen. Jag tycker att vårt presspel satt lite bättre idag än mot DC United men det är fortfarande något vi måste jobba hårt på för att förbättra, men vi kommer bli bättre. Det kan jag lova dig.