Publicerad 18 juni 2012

Man kände direkt imorse under frukosten att det var match då det rådde en annan, mer fokuserad, stämning på hotellet.

På bussen till Tallaght Stadium så var det även där en lite mer tyst stämning…ända tills man började höra någon längre bak viska om biljetter. Något som Daniel Andersson reagerade på och vände sig snabbt om för att se vem det var som snackade.

Äh är det Halsti som ska ha biljetter? Den mannen är fan otroligt. Han har vänner överallt! Vart vi än spelar så ska han ha biljetter. Du, Ulrich, när Finland spelar landskamper i typ Azerbaijan, tror du Halsti har någon polare där med? Finnar är fan överallt!

Jag pratade även med Simon Hollyhead som hade pratat med representanter ifrån Shamrock som trodde på en publiksiffra runt 1000-1500 personer. Shamrock hade även lagt undan biljetter till 5-20 MFF:are. Minus Halstis polare då.

Inne på Tallaght Stadium så rådde det en väldigt familjär känsla. Något som inte hade smittat av sig på spelet på plan. Det small på rejält vissa stunder.

Malmö tog ledningen genom Daniel Larsson men glädjen varade inte länge för anfallet efter så kvitterade Shamrock. Något som stod sig halvleken ut.

Precis innan halvtidsvilan så fick sig Dardan en ordentlig smäll och blev liggandes innan han fördes ut på bår. Wilner Registre försäkrade dock efter matchen att det inte skulle vara någon fara med Dardan.

Malmö gjorde fyra byten i halvtid och in kom: Noring, Halsti, Nazari och Friberg.

Ut gick Dahlin, Helander, Durmaz och Wilton. MFF började andra halvlek riktigt bra och hade en väldigt hög press där man vann boll och kunde servera de löpvilliga anfallarna Larsson & Nilsson.

Tyvärr tappade man den höga pressen ju längre halvleken led och man bjöd åter in Shamrock i matchen. I åttionde minuten fick Thern (bäst på plan enligt mig) bollen och drog några gubbar innan han, som så många gånger tidigare i matchen, blev nersparkad. Nu gjorde inte detta så mycket för Friberg förvaltade frisparken på bästa sätt genom att knorra in den snyggt.

Efter matchen intervjuade jag Simon Thern och Alexander Nilsson för att höra deras tankar om matchen. Det kan ni se här.

När vi kom tillbaka till hotellet så var det dags för mat där det bjöds på äpplepaj till efterrätt. En smakupplevelse som Norling hade svårt att sätta ord på.

Jag passade även på att sätta mig ner och ställa några snabba frågor till Simon Hollyhead. Det hela slutade med att vi hade ett väldigt långt och intressant samtal om Simons resa till Malmö och hans starka tro på dagens MFF-trupp och den talang som den besitter. Intervjun kommer att komma upp på hemsidan imorgon eftermiddag.

Nu var detta läger slut och jag får tacka för mig genom att säga: God natt, dagboken.