Vinst igen för U21

Publicerad 12 maj 2011

Det blev en stabil 2-0 seger för U21 i bortamötet med Östers IF. Leif Engqvist berättar om lagets insats:

Vi gör en riktigt bra första halvlek och leder rättvist med 2-0 i paus efter mål av Alex Nilsson och Simon Kroon. Vi har ett riktigt bra och varierat passningsspel och skapar mycket bra målchanser. Alex slet för övrigt hårt i både offensiven och defensiven och förtjänar beröm idag. I andra halvlek jämnar spelet ut sig efter att vi gått ner lite i spelkvalité, dock blir det aldrig så illa att segern är i fara. Beröm bör ges även till Tobias Uddenäs som gör en fläckfri insats i målet samt till Hicham Ali på vänsterkanten som lurade sin back både ut och in flera gånger. Att vi tappar lite i andra halvlek var nog snarast att vi bevakade ledningen och inte att Öster var bättre.

Truppen…
Idag blir det en ung och bra trupp. Sju spelare från startelvan och hela bänken tillhör vår U19 trupp till vardags. Med andra ord är de samspelta vid det här laget.

Östers IF U21…
Öster har börjat ungefär som oss i serien och ligger en poäng efter med en match mindre spelad. Östers a-lag slog Häcken i Svenska cupen igår vilket kan ge laget lite energi. Det är dock oklart vilka spelare från Östers a-trupp som deltar idag. Oavsett vilket räknar vi med en tuff och bra match uppe i Växjö. Det brukar det bli.

Senaste matchen mot Värnamo…
I senaste matchten kom säsongens andra seger och den togs på ett övertygande sätt. Vi skapar väldigt mycket målchanser mot ett bra och spelande lag. Att vi lyckas göra tre mål är jag mycket nöjd med.