Landslagsuppdatering P16

Publicerad 09 september 2009

P16-landslaget spelade mellan den 1-4 september en turnering i Polen och med på landslagssamlingen var MFF:s Amin Nazari och Tobias Lewicki. För Tobbe var det första resan med landslaget medan det var den tredje för Amin. Undertecknad fick tag på Amin Nazari då han under tisdagseftermiddagen satt på bussen mot Göteborg för juniorlagsmatch mot Örgryte IS (Seger 1-0).

Amin berättar om upplevelserna med landslaget och säger att han trivs bra med gänget som nu träffats och spelat ihop en del matcher. Det har varit ungefär samma spelare som varit med i landslaget hittils. I maj mötte P93-landslaget Schweiz i ett dubbelmöte, i slutet på juli var det dags för nordisk pojk turnering i Norge och nu var det alltså Polen som gällde. Siktet är nu inställt på det EM-kval som inleds den 27:e september mot Lettland men först var det alltså turnering i Polen som stod på schemat.

Polen – Sverige 1-0
Sverige förlorar med uddamålet mot en stark motståndare. Amin spelade på sin numera vanliga roll som offensiv mittfältare i en 4-3-3 uppställning. Polen förtjänade segern även om det bara var med uddamålet. För Tobias del blev det spel hela andra halvlek som höger yttermittfältare och klubbkamraten tyckte sig inte kunna skönja någon nervositet eller osäkerhet i Tobbes första landskamp.

Sverige – Irland 2-1
Match igen redan dagen efter landskampen mot Polen och Tobias gjorde tillräckligt bra ifrån sig i sitt inhopp mot Polen för mot Irland startar han som högerytter. Amin spelar återigen på mittfältet i sin offensiva roll och lyckas dessutom att göra mål.

”I den 25:e minuten blir jag fälld utanför straffområdet och vi får en frispark med oss. Jag tar frisparken själv och lyckas göra 2-0 på den”, kommenterar Amin Nazari.

Irland reducerar till 2-1 men kommer inte närmre än så och Sverige tar hem segern. Följden blir att man får spela om 5-6:e plats mot Danmark två dagar senare.

”Även om motståndet inte var lika tufft som mot Polen så spelar även vi klart bättre och vann rättvist”, avslutar Amin.

Sverige – Danmark 3-4
Sverige åker på sin andra förlust mot Danmarks 16-åringar under 2009. Återigen startar både Tobias och Amin matchen. Sverige ligger under med både 3-0 och 4-1 och reducerar inte till 3-4 förrän i matchens sista minut så riktigt nära ett oavgjort resultat var man i ärlighetens namn aldrig. Glädjande får vår del är dock att Tobias får göra sitt första landslagsmål i slutminuterna.

”Han får en passning på högerkanten, tar sig in i banan och skjuter otagbart för den danska målvakten”, berättar Amin.

Avslutningsvis hör jag mig för lite om Amins tankar inför det stundande EM-kvalet. Amin är med rätta självsäker och känner att han har en ordinarie plats i laget för tillfället.

”Det har känts bra i samtliga landskamper och jag har fått mycket speltid. I sista matchen blev jag utbytt i halvtid men det var enligt tränarna bara för att alla spelare skulle få speltid.”

Det låter lovande så jag önskar lycka till mot Örgryte! Förhoppningsvis är både Tobias och Amin med mot Lettland i slutet av september.