Stark seger av J-laget!

Publicerad 29 maj 2009

Malmö FF J – BK Häcken 2-1 (1-0)
Målskyttar: Dardan Rexhepi och Ezvin Ahmetovic.

Malmö FF J tog på torsdagskvällen emot BK Häcken hemma på plan 5. Detta var den fjärde matchen i Juniorallsvenskan på tolv dagar och dessutom hade U21 match dagen innan. Laget stod återigen för en mycket stark insats.
BK Häcken inledde visserligen bäst och fick helt riktigt en straff i inledningen av matchen. Men den räddade MFF-målvakten Max-Ludwig Gustafsson på ett föredömligt sätt. Efter straffen tog MFF över lite mer av spelet och fick ihop ett par bra anfall. Ett av dem resulterade i att Dardan Rexhepi kunde runda målvakten och rulla in 1-0. I övrigt var halvleken relativt jämn och båda lagen skapade en del chanser.
I den andra halvleken tilldömdes Häcken en ny straff och den gången kunde Max-Ludwig inget göra, Häcken kvitterade till 1-1.
I mitten av halvleken fick MFF en frispark ett par meter utanför Häckens starffområdet. Fram klev mittbacken Ezvin Ahmetovic och skruvade bollen förbi muren och in i mål intill ena stolpen. Ledning 2-1! Med 25 minuter kvar drabbades MFF av ytterligare ett hårt slag, Nikola Petkovski fick sitt andra gula kort på kort tid och blev utvisad.
Det blev till att försvara sig vilket laget gjorde på en förtjänstfullt sätt. Häcken pressade på och hade stundtals stor bollinnehav men Max-Ludwig och hela laget slet och jobbade och kunde tillsammans hålla målet fritt från påhälsning. För andra gången i serien tog MFF tre poäng trots utvisning emot sig. Bra moral igen och skön en seger!