Malmö FF J vann seriepremiären mot Landskrona BoIS

Publicerad 19 april 2009

Malmö FF J – Landskrona BoIS 5-3 (4-1)
Målskyttar: Dardan Rexhepi 3, Skerdilaid Gashi och Robin Simovic.

J-lagets seriepremiären i Juniorallsvenskan spelades hemma på plan 5 mot Landskrona BoIS under söndagen. MFF satte högsta fart från start och under första halvlek bjöd laget på fin och effektiv anfallsfotboll. Redan efter knappt 20 minuters spel stod det 3-0. Alla målen inslagna av Dardan Rexhepi, alltså ett äkta hattrick. Inte nog med det. Lite senare kunde Skerdilaid Gashi avsluta ett mycket vackert anfall genom att möta ett inlägg direkt på volley och sätta 4-0. Landskrona reducerade innan halvtidsvilan och gav matchen nytt liv.
Efter paus spelade MFF betydligt mycket sämre och i perioder inte alls bra varken anfallsmässigt eller försvarsmässigt. Landskrona kämpade sig tillbaka i matchen och via två fasta situationer kunde man reducera till 4-2 (frispark) och 4-3 (hörna). Efter det lyfte MFF sig en aning och kom tillbaka i matchen. På övertid kunde Robin Simovic, som tidigare under halvleken hade haft en bra frispark i stolpen, sätta spiken i kistan då han prickade in 5-3.
Nästa match spelas redan på tisdag kl. 17.00 då laget beger sig till Växjö för möte med Östers IF.