P14 knep tredjeplatsen i KB-Cup

Publicerad 05 augusti 2002

Här är P14 rapport från sitt deltagande i KB-Cup i Köpenhamn.

KB-cupen, Köpenhamn 26-28 juli

Efter en välbehövlig semester var det dags att starta höstsäsongen med en turnering i Köpenhamn. KB-cupen är en bra turnering med danska och svenska lag.

Första motståndaren var Aab från Åhlborg och till en början var det en jämn match men något litet övertag från vår sida. Aab kontrade effektivt och efterhand som målen ramlade in försvann viljan från våra killar. Till slut blev det 0-5 vilket var ett par mål för mycket. Tyvärr satte inte vi våra chanser.

Nästa match spelades fredag kväll och motståndarna hette FC Midtjylland. Killarna satte högsta fart från början och det gav resultat. 6-0 i halvtid blev till slit 13-0 och det kändes som en skön revansch för första matchen.

Lördag förmiddag var det gruppfinal mot hemmalaget KB. Seger där räckte för gruppvinst på bättre målskillnad. Det blev en mycket bra match i högt tempo och tuffa närkamper. Vi tog ledningen med 1-0, KB kom igen och vände till 1-2 men med sex minuter kvar gjorde vi 2-2 och fortsatte att pressa för ett ledningsmål, vilket också lyckades. Med bara några sekunder kvar gjorde Goran Slavkowski vinstmålet 3-2.

Senare på eftermiddagen spelade vi semifinal mot Horsens FC. Även detta blev en jämn första halvlek där vi tog ledningen med 1-0 i slutet. Andra halvlek fortsatte vi pressa men missade flertalet chanser. Istället kunde Horsens kontra in en kvittering. Vi fortsatte pressa på för ett ledningsmål men än en gång kunde Horsens kontra in en boll. Ledningen kom med bara minuten kvar. Tungt för grabbarna.

Söndagens match var den om tredje pris och motståndarna hette nu AGF. Allt såg bra ut. Vi tog ledningen med 1-0 i första halvlek, spelade bra och ökade på i andra till 3-0. Helt plötsligt vaknar AGF och gör både 3-1 och 3-2 och har även chanser att kvittera. Vi kämpade dock tappert och kunde hålla undan och plocka hem tredjeplatsen i turneringen.