Seger i B-lagsmatchen!

Publicerad 16 april 2002

Andra omgången i Örestad Cup slutade med en 2-1 seger över danska Herfölge BK. För andra matchen i rad gjorde Fredrik Andersson mål

Matchreferat:

B-lagsmatcher kan ibland vara riktigt trista tillställningar med lite målchanser och dåligt tempo. Kvällens match höjde sig dock över mängden även om den innehöll mycket kamp på mitten.

Det var två jämna lag som möttes där Malmö FF:s ungdomar hade den hetare viljan och det var därför ingen överraskning att målen gjordes av Markus Rosenberg och Fredrik Andersson. Fredrik som dessutom gjorde sitt andra mål i sin andra match sedan sin långa skadeperiod.

Malmö FF hade ett stabilt försvar och Driss i målet hade en mycket lugn afton. Förutom skottet som gav 0-1 efter en kvart, förövrigt Herfölges enda riktiga målchans, plockades allt annat bort effektivt av försvaret. Framåt så spelade Malmö ett varierat anfallsspel där man utnyttjade kanterna en hel del.

Hans Mattisson spelade, som förutbestämt första halvlek och enligt honom själv kändes det bra. Säkerligen en man att räkna med mot ÖIS på söndag. Han ersattes av en pigg Dan Ingvarsson.

Markus Rosenberg kvitterade Herölges ledning genom att väggspela med Fredrik Andersson, slita sig fri och kallt slå in bollen bredvid målvakten. Fredrik Andersson visade att han är att räkna med i framtiden. På ett inlägg från Dan Ingvarsson nickade han in 2-1.

I den 70 minuten gick han ut och ersattes av Jesper Rendin. Malmö FF hade utöver målen ett par riktigt vassa chanser och såg stabila ut.

Det hjälpte inte att ”Faxe” Jensen bytte in sig själv sista halvtimmen för Herölge var ett slaget lag. Om ni undrar vilken första matchen i Örestad Cup så var det 1-3 förlusten i träningsmatchen borta mot Bröndby IF den 13 februari….